Category Archives: ВЕСТИ

„Фен мо“ одушевио новосадску публику

fen-moУ четвртак, 18. јануара, на великој сцени Српског народног позоришта, новосадска публика је међу првима имала јединствену прилику да ужива у импресивном наступу Плесне академије из Пекинга.

Више информација

Конференција за новинаре: Лажа и паралажа, Билборд, CABAres CABArei

snp-pressНа конференцији за новинаре која је одржана у Српском народном позоришту, у уторак, 16. јануара 2018, представљен је драмски јаунарски репертоар.

Највљене су две премијере, гостовање СНП-а у Сарајеву и гостовање Зијаха А. Соколовића у СНП-у.

Више информација

Комеморативни скуп: Јасна Бадњаревић (1948 – 2017)

jasna-badnjarevic
Комеморативни скуп, у знак сећања на Јасну Бадњаревић, костимографкињу Српског народног позоришта, биће одржан у четвртак, 18. јануара 2018, у Српском народном позоришту, на сцени „Пера Добриновић“, с почетком у 10 часова.

Потписан протокол о сарадњи СНП-а и НП Приштина

snpУ Српском народном позоришту је данас, у петак, 12. јануара 2018, потписан протокол о дугорочној уметничкој и пословно-техничкој сарадњи Српског народног позоришта и Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници.

Више информација

Оперске представе у јануару, с гостима

toskaТоска, 29. и 31. јануара и 2. фебруара, сцена „Јован Ђорђевић“, 19.00

У години када се навршава 160 година од рођења Ђакома Пучинија (Giacomo Puccini, 1858-1924), Опера СНП-а ће извођењем опере Тоска, најпознатијег композиторовог дела, обележити овај значајан јубилеј. 

Више информација

Измена у најави Грк Зорба, 17. јануар

marijana-curcijaСолисткиња Балета Маријана Ћурчија, због болести, неће наступити у улози Марине у балету Грк Зорба 17. јануара, када је планирано да буде обележена и двaдесетогодишњица њеног уметничког рада.

У улози Марине наступиће првакиња Балета Ана Ђурић.

Обавештење о одржавању аудиције за хонорарног сарадника: оркестарски музичар – други кларинет

audicijaОпера Српског народног позоришта у Новом Саду организује аудицију за хонорарног сарадника: оркестарски музичар – други кларинет. Аудиција ће бити одржана у Српском народном позоришту (Позоришни трг 1, службени улаз), у четвртак, 1. фебруара 2018. године у 11.00 сати (простор одржавања аудиције биће накнадно одређен). На аудицију се могу пријавити кандидати са завршеном музичком академијом, VII (седми) степeн стручне спреме, одсек кларинет. Више информација

Новоименовани чланови жирија Задужбине „Предраг Пеђа Томановић“

pptИзабран је нов састав жирија који ће од ове године доносити одлуку о најбољем глумцу СНП-а. Чланови жирија су: Валентин Венцел, директор Новосадског позоришта/Újvidéki Színház, Наташа Гвозденовић, позоришна критичарка и Предраг Штрбац, редитељ СНП-а.

Више информација

Балетске представе у јануару

grk-zorbaГрк Зорба, 17. јануара, 19.00

На почетку нове године балетску публику очекује прави спектакл, обновљен прошле позоришне сезоне, Грк Зорба, у среду, 17. јануара на сцени „Јован Ђорђевић“ с почетком у 19 часова.

Више информација

Обавештење о радном времену Билетарнице СНП-а у току новогодишњих и божићних празника

snp-Субота, 30. децембра 2017. – од 14 до 20 часова
1. и 2. јануара 2018. – нерадни дани, државни празник
3, 4. и 5. јануара 2018. – од 10 до 18 часова
Субота, 6. јануара 2018. – од 10 до 14 часова

Срећне празнике жели вам Српско народно позориште!

Премијерно: Билборд

bilbordПо тексту Мајкла Вукадиновића, америчког писца млађе генерације, у припреми је драмски комад Билборд у режији Петра Јовановића. Премијера је планирана за 25. јануар 2018, на Камерној сцени СНП-а у 20.30, а прва реприза 26. јануара.

Више информација

Премијерно: Лажа и паралажа, весело позорје

laza-i-paralazaУ петак, 19. јануара, с почетком у 19.30 часова, на сцени „Пера Добриновић“, одржаће се премијера комедије Лажа и паралажа, настале по тексту српског комедиографа Јована Стерије Поповића. Биће то ново читање Стеријине комедије у занимљивом режијском концепту Слободана Бранковића.

Више информација

Успешан Новогодишњи солистички концерт Данијеле Јовановић

danijela-jovanovicПрвакиња Опере Српског народног позоришта Данијела Јовановић, сопранисткиња, синоћ, 27. децембра с почетком у 20 часова, са великим успехом је одржала Новогодишњи солистички концерт у Свечаној сали Градске куће Новог Сада.

Више информација

Обавештење о продаји улазница

blagajnaУлазнице за све представе на репертоару СНП-а неће моћи да се купе од петка, 29. децембра 2017. од 12 часова до среде 3. јануара 2018, због закључења фискалне године.

Редовна продаја наставља се од 3. јануара, према распореду радног времена Билетарнице за период наступајућих празника.

„Илустрована енциклопедија нестајања“, прва проба

prva-probaУ Српском народном позоришту одржана је у уторак, 26. децембра 2017. прва проба представе „Илустрована енциклопедија нестајања“, која је уједно и последња прва проба у овој години.

Више информација