БЛАГАЈНА

+ 381 21 520 091
biletarnica@snp.org.rs


РАДНО ВРЕМЕ БЛАГАЈНЕ:

РАДНИМ ДАНОМ од 10.00 до почетка последње представе,

СУБОТОМ од 14 часова до почетка последње представе и

НЕДЕЉОМ, уколико има представе – од 17.00 до почетка представе

ОРГАНИЗОВАНА ПОСЕТА
+ 381 21 6613 957
+ 381 21 6621 186
+ 381 21 427 991
organizovane.posete@snp.org.rs

РЕКЛАМАЦИЈЕ И ТЕХНИЧКА ПОДРШКА
eulaznice@snp.org.rs

РЕЗЕРВАЦИЈА И ПРОДАЈА УЛАЗНИЦА

ЦЕНОВНИК УЛАЗНИЦА И УСЛУГА

Извод из Правилника о општим условима куповине улазница


ОПШТИ ДЕО

Српско народно позориште задржава право промене општих услова куповине, сходно новим моментима понуде и законске регулативе, па саветујемо да пре куповине проверите информације у вези са општим условима куповине. Општи услови куповине доступни су купцима, истакнути су на позоришном сајту, као и на страници за резервисање и куповину улазница. Куповином улазница преко онлајн система изражавате сагласност са општим условима куповине.

ВАЖНА НАПОМЕНА: Након почетка представе, улазак у салу није дозвољен. Улазнице неискоришћене због кашњења није могуће заменити за другу представу или други термин, нити је могуће добити повраћај новца за њих.


РЕЗЕРВИСАЊЕ УЛАЗНИЦА

Посетиоци немају на располагању могућност резервисања улазница на билетарници лично, телефонским позивом нити имејлом. Улазнице се резервишу:

– на позоришном порталу, на страници са репертоаром, где морате имати отворен и активиран налог,
– преко мобилне апликације, где је неопходно да имате претходно отворен и активиран налог на позоришном порталу,
– за организоване (групне) посете, преко службе продаје: + 381 21 6621 186, + 381 21 6613 957, organizovane.posete@snp.org.rs

За један догађај могуће је резервисати највише 6 (шест) улазница, а укупан број резервисаних улазница по кориснику за све догађаје је 10 (десет) улазница.

Резервације се поништавају аутоматски након три дана (72 сата) од тренутка резервисања, али и три дана (72 сата) пре почетка догађаја. Последњи тренутак за резервисање је четири дана (96) сати пре догађаја, а у том случају резервација важи само један дан (24 сата).

Организованом посетом се сматра група од најмање 20 (двадесет) посетилаца, који своје резервације и куповине обављају уз помоћ Службе за организоване посете Српког народног позоришта. За више информација у вези са организованим (групним) посетама, молимо Вас да контактирате Службу продаје: + 381 21 6621 186, + 381 21 6613 957, + 381 21 427 991 organizovane.posete@snp.org.rs

Резервација се односи на седиште, а не на цену улазнице. Уколико је дошло до промене цене након резервисања, улазнице можете купити по новој цени или поништити резервацију.КУПОВИНА (ПЛАЋАЊЕ) УЛАЗНИЦА

Улазнице можете купити на један од следећих начина:
– плаћањем готовим новцем или платном картицом на позоришној билетарници,
– електронском уплатом преко онлајн система за продају улазница,
– за правна лица постоји могућност плаћања преко фактуре.

Српско народно позориште задржава право да улазнице за одређене догађаје не продаје путем интернета, односно система за онлајн продају.ОНЛАЈН КУПОВИНА (ЕЛЕКТРОНСКА УПЛАТА)

За онлајн резервисање и куповину улазница корисницима су на располагању позоришни портал и мобилна апликација. За куповину и резервисање неопходан је налог на позоришном порталу. Тај налог можете користити и у мобилној апликацији.

Нови корисници се региструју на позоришном сајту, на страници РЕГИСТРАЦИЈА.

Важно је да приликом регистрације наведете имејл адресу коју заиста користите, како бисте могли активирати свој налог преко линка у имејл поруци од система за продају. Ту имејл адресу систем за продају користи и за аутоматско информисање корисника о статусу резервације, електронске куповине, као и отказивањима или одлагањима догађаја.

Већ регистровани и активирани корисници могу да резервишу и купују улазнице уколико су пријављени на систем: ПРИЈАВА / РЕГИСТРАЦИЈА.

Након одабира догађаја кориснику се даје могућност да одабере седишта, резервише их или купи онлајн плаћањем. Више информација о роковима и максималном броју улазнице. Више информација о електронском плаћању.

Српско народно позориште нуди корисницима мобилне апликације за Android и iOS оперативне системе. Преко мобилне апликације можете прегледати актуелни репертоар, детаљније се информисати о догађајима на репертоару, прегледати видео трејлере… Корисници који имају налог на позоришном порталу помоћу мобилне апликације могу да резервишу и купују улазнице.

Приликом прве инсталације мобилне апликације Српског народног позоришта биће Вам понуђено да се пријавите или региструјете, ако сте нов корисник. Можете користити свој Google налог, Facebook налог или имејл адресу постојећег налога са позоришног портала. Приликом првог покушаја резервисања или куповине морате повезати мобилну апликацију са Вашим налогом на позоришном порталу. Пратите упутства у самој апликацији. Додатну техничку подршку можете затражити на: eUlaznice@snp.org.rs

Српско народно позориште омогућава плаћање улазница VISA, MasterCard и DinaCard платним картицама. Уколико нисте сигурни да ли Ваша платна картица подржава опцију плаћања преко Интернета, молимо Вас да то проверите са банком која је картицу издала. Прихватају се платне картице издате како у Србији, тако и у иностранству.

На свом изводу из банке видећете да су средства пребачена на рачун Chip Card a.д, фирме која у наше име посредује у електронском плаћању улазница.

Без обзира да ли купујете улазнице преко позоришног портала или мобилне апликације, приликом плаћања бићете преусмерени на интернет страницу предузећа ChipCard а.д. Београд, које за потребе Српског народног позоришта обавља послове посредовања у безготовинском плаћању преко интернета.

Иницирањем куповине на онлајн систему за продају улазница аутоматски се креира привремена резервација у трајању од 2 (два) сата, како би купац имао довољно времена да изврши електронско плаћање.

Све уплате се реализују истог тренутка тако да купац своје карте можете подићи на нашој билетарници одмах након уплате. Више информација о преузимању улазница.

Српско народно позориште се обавезује да од клијента/купца неће захтевати, нити чувати податке о платној картици којом се реализују трансакције (број картице, датум истицања, CVC2 и CVV број…). Купцу ће на изводу од банке издаваоца платне картице бити приказано задужење за рачун ChipCard а.д. који посредује у овом промету роба и/или услуга у име и за рачун Српског народног позоришта.

Приликом уношења података о платној картици, поверљиве информације се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми употребом SSL протокола и PKI система, као тренутно најсавременије технологије. Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему, па самим тим Српско народно позориште неће бити одговорно за злоупотребу истих.

У случају грешке приликом куповине (нпр. прекид конекције са интернетом или недоступност процесора платних картица, фискалних рачуна и сл.) рачун Купца неће бити задужен.

О статусу електронске куповине бићете аутоматски информисани имејл поруком, а на располагању Вам је и увид у статус резервација/куповина на Вашем профилу на позоришном порталу.

Имејл порука о успешној куповини садржи позив-на-број, неопходан за преузимање улазница, као и линк на фискални рачун.

У случају проблема и нејасноћа, можете се обратити имејлом на адресу: eUlaznice@snp.org.rsПРЕУЗИМАЊЕ УЛАЗНИЦА

За догађаје на репертоару СНП није могућ улаз посетилаца без улазнице. Без обзира на начин плаћања, посетиоцима улазнице не шаљемо поштом, нити имејлом.

Одштампане улазнице морате преузети на билетарници Српског народног позоришта најкасније 30 (тридесет) минута пре почетка догађаја. Уколико до наведеног рока не преузмете улазнице, Српско народно позориште задржава уплаћена средства, у пуном износу, без права на повраћај.

Приликом преузимања улазница купце идентификујемо на основу имејл адресе са које је извршена куповина улазница и позива-на-број који сте примили у имејлу о успешној куповини улазница.ПОВРАТ НОВЦА (РЕКЛАМАЦИЈА, РЕФУНДАЦИЈА)

За онлајн резервисање и куповину улазница корисницима су на располагању позоришни портал и мобилна апликација. За куповину и резервисање неопходан је налог на позоришном порталу. Тај налог можете користити и у мобилној апликацији.

Уколико сте спречени да присуствујете догађају можете затражити поврат средстава најкасније 24 сата пре почетка догађаја. Изузетак су представе чија су извођења заказана за понедељак (због нерадног дана недељом), када је улазнице потребно вратити на билетарницу до понедељка до 12 часова. Уколико улазнице не вратите у наведеном року неће бити могућа замена за друго извођење, односно повраћај новца.

Пошто се средства рефундирају на лични захтев, враћа се уплаћен износ умањен за трошкове продаје у висини од 5%.

Ако сте преузели улазнице (купљене на билетарници или електронском уплатом) неопходно је да вратите улазнице на билетарницу како би Вам новац био враћен. Уколико су улазнице плаћене готовином или платном картицом, благајна ће купцу исплатити износ у готовини. За електронске уплате средства се враћају на рачун купца, у року од 8 (осам) дана од пријема захтева.

Ако још нисте преузели улазнице купљене преко онлајн система, можете затражити повраћај новца, слањем имејла на адресу: eUlaznice@snp.org.rs, најкасније 24 сата пре почетка представе. О враћању средстава на Ваш рачун бићете обавештени имејлом о поднетом захтеву банци за повраћај средстава. Поврат новца врши се у року од 8 (осам) дана од пријема захтева.

Уколико из било ког разлога не добијете средства на рачун, можете се обратити нашој техничкој подршци и након тога, са добијеним кодом трансакције, поднети рекламацију банци издаваоцу Ваше платне картице.

За отказан догађај купци имају право на поврат новца без наплаћених трошкова продаје.

У случају отказаног извођења, електронске уплате се аутоматски враћају на рачуне купаца у пуном износу и нема потребе да улазнице враћате на билетарницу.

Улазнице купљене на билетарници морате вратити у року од 6 (шест) месеци од заказаног термина играња, како бисмо били у могућности да Вам вратимо новац. Након истека наведеног рока неће бити могућа замена улазница за друго извођење, односно повраћај новца.

У случају да Вам не одговара нови термин извођења, имате право да вратите Ваше улазнице на шалтер позоришне билетарнице у року од 6 (шест) месеци од заказаног термина играња. Биће Вам рефундирана средства у пуном износу, без наплаћених трошкова продаје. Након истека наведеног рока неће бити могућа замена улазница за друго извођење, односно повраћај новца.

У случају поврата новца због отказаног (одложеног) догађаја купцу се враћа целокупан износ, без наплате трошкова продаје.

Уколико се повраћај врши на лични захтев корисника, наплаћују се трошкови продаје у висини од 5% од вредности враћених улазница.

У случају одлагања извођења или понуђеног заменског догађаја рок за враћање или замену улазница је 6 (шест) месеци од заказаног термина играња. Након истека наведеног рока неће бити могућа замена улазница за друго извођење, односно повраћај новца.

Уколико сте спречени да присуствујете догађају (лични захтев) можете затражити поврат средстава на лични захтев најкасније 24 сата пре почетка догађаја. Изузетак су представе чија су извођења заказана за понедељак (због нерадног дана недељом), када је улазнице потребно вратити на билетарницу до понедељка до 12 часова. Након истека наведеног рока неће бити могућа замена улазница за друго извођење, односно повраћај новца.

Рефундација електронских уплата врши се у року од 8 (осам) дана од пријема захтева.ПОПУСТИ

Српско народно позориште одобрава попусте за одређене категорије посетилаца и групне посете. Попусти на цену улазнице могу бити процентуални или изражени у фиксном износу. Начини остваривања и висина попуста дефинисани су одлуком о цени улазница за текућу позоришну сезону, односно одлуком о цени улазница за сваки поједини догађај. Српско народно позориште задржава право да за продукцијски и финансијски сложене представе не примењује попусте.

Информације о попустима можете добити и на позоришној билетарници. Приликом резервације и куповине бирате попуст на који имате право, а приликом преузимања улазница то право и доказујете (пензионери, студенти, ученици, групне посете…). Уколико сте улазнице купили уз попуст на који немате право, можете или одустати од куповине уз поврат средстава или доплатити разлику у цени. За премијерне представе се не одобравају попусти.

Организована посета подразумева групу од најмање 20 особа. На једну групу од 20 посетилаца, дају се 2 гратис улазнице. За предузећа, организације и удружења одобрава се 20% попуста.

За школе, студентске организације и удружења пензионера одобрава се 30% попуста.

Попуст од 30% за ученике, студенте, пензионере (уз ђачку књижицу, индекс и чек од пензије и важи за две улазницe). Попуст од 50% за запослене и пензионере СНП-а важи само за репризне представе и за две улазницe по представи.

Доносиоцима рекламне картице LIFE+ СНП-а и агенције Media Planet одобравају се попусти у складу са договореним условима.