Фото: С. Дорошки

Понедељак, 1. октобра, Пепељуга, сцена „Јован Ђорђевић“, 19.00
Нова опера на репертоару СНП-а

Росинијева комична опера Пепељуга, коју је новосадска публика премијерно видела 26. септембра, биће изведена у понедељак, 1. октобра, на сцени „Јован Ђорђевић“ с почетком у 19 часова. У несвакидашњој оперској поставци, италијански редитељ Марко Пучи Катена спаја једну од најпознатијих бајки, у којој тријумфују доброта, љубав и поштење, са најпознатијим српским филмом – „Маратонцима…“

Диригује Ђанлука Марчано, а у подели су: Саша Штулић (Дон Рамиро), Владимир Андрић, к.г. (Београд) (Дандини), Саша Чано, к. г. из Словеније (Дон Мањифико), Марија Митић Васић, к. г. из Новог Сада (Клоринда), Наташа Рашић, к. г.  из Београда (Тизбе), Јелена Кончар (Ангелина) и Страхиња Ђокић (Алидоро). Учествују: чланови мушког Хора, Оркестар, статисти, деца…

Улазнице су у продаји на Билетарници СНП-а и важе редовни попусти.

 

Среда, 17. октобра, Рок опера, сцена „Јован Ђорђевић“, 20.00

Рок опера поново на матичној сцени! Након више импресивних наступа у Српском народном позоришту, али и многим фестивалским позорницама током лета, ове сезоне публика ће поново бити у прилици да у среду, 17. октобра с почетком у 20 часова, ужива у спектакуларном програму који је реализован у сарадњи Новосадског биг бенда и Опере СНП-а. Диригент је Федор Вртачник, а наступају: Новосадски биг бенд, Оркестар Опере СНП-а и чланови Хора који ће солистички наступити.

Фото: Е. Мемедовски

Петак, 19. октобра, Чаробна фрула, на сцени „Јован Ђорђевић“, 14.00 и 16.00 и
Субота, 20. октобра, Чаробна фрула, на сцени „Јован Ђорђевић“, 12.00 и 14.00

Ова разиграна и ведра музичка бајка, озвучена Моцартовим мелодијама безвремене лепоте, која је освојила гледаоце својом љупком непосредношћу, на репертоару је у петак, 19. октобра, на сцени „Јован Ђорђевић“ у два термина, у 14.00 и 16.00 и дан касније, у суботу, 20. октобра у терминима 12.00 и 14.00. Оперу је режирала Ксенија Крнајски, као дело прилагођено дечјој публици, при чему је сачувана основна нит приче о сукобу светлости и ноћи, или добра и зла као и о искушењима која протагонисти морају савладати да би се изборили за своју срећу и љубав. Диригује Микица Јевтић, а улоге тумаче: Бранислав Станков, први пут у улози (Папагено), Лаура Павловић (19.10) / Маја Андрић (20.10) (Папагена), Марија Цвијић (Краљица ноћи), Данијела Јовановић (19.10) / Сенка Недељковић (20.10) (Памина), Бранислав Цвијић (Тамино), Горан Крнета (Сарастро), Игор Ксионжик (Моностатос), Весна Варагић, Свјетлана Машић и Јасна Кастел (Три даме), Александра Коцић, Сара Павловић, Ана Бајић (Три виле) и Марко Скенџић, Јован Пејић и Стева Николић (Три стражара). Наратор: Милован Филиповић, глумац (19. 10) / Сања Микитишин, глумица (20. 10).

Улазнице су у продаји на Билетарници СНП-а и важе редовни попусти.

Фото: С. Ђурић

Субота, 27. и среда, 31. октобра, „Кармина бурана“, сцена „Јован Ђорђевић“, 20.00

„Кармина бурана“ Карла Орфа је химна природи, животној радости, љубави, оду обичним људима и њиховим свакодневним срећама и несрећама. Овај музичко-сценски спектакл је позоришној публици добро познато и омиљено, јер се „Кармина бурана“, у режији Соње Вукићевић и кореографији Леа Мујића, изводи већ више од осам година. Најчувеније Орфово дело носи поднаслов „Профане песме за солисте и хор уз пратњу инструмената и магијских слика“, инспирисано је стиховима средњовековних певача, студената, филозофа о њиховој свакодневици – љубави, религији, односу према природи. Карл Орф је према тим стиховима 1937. компоновао величанствену сценску кантату.

Диригент је Микица Јевтић, а у улогама су оперски солисти: Дарија Олајош Чизмић (27. 10) / Марија Цвијић (31. 10) (сопран), Игор Ксионжик (тенор) и Васа Стајкић (баритон). Учествују: Мина Радовић (Фортуна), солисти и ансамбл Балета, Хор и Оркестар Опере.

Улазнице су у продаји на Билетарници СНП-а и важе редовни попусти.