СНП у гостима, на фестивалима

anikaСреда, 6. јуна, Аника и њена времена

XXI Театар фест „Петар Кочић“ 2018, Бањалука, Р Српска

Представа по тексту и у режији Ане Ђорђевић, инспирисана приповеткама Иве Андрића, настала у копродукцији Српског народног позоришта и БЕОАРТ-а из Београда, биће изведена на XXI Театар фесту „Петар Кочић“ 2018, који вреднује и промовише врхунска достигнућа у позоришној делатности, са акцентом на ауторе који стварају на језицима јужнословенских народа.

Аника и њена времена је до сада гостовала и била извођена на позоришним фестивалима пред публиком у Аранђеловцу, Београду, Тивту, Никшићу, Бару, Херцег Новом, Пожаревцу, Зрењанину.

Програм Театар феста

АНИКА И ЊЕНА ВРЕМЕНА, фото: Александар Рамадановић

АНИКА И ЊЕНА ВРЕМЕНА, фото: Александар Рамадановић


Субота и недеља, 9. и 10. јуна, Аутобиографија, Моћни ренџери не плачу и Пресрећни људи, 3. „Аплауз фест – Нови Сад“, Удружење „Ново културно насеље“

Српско народно позориште учествоваће на позоришном фестивалу на Новом Насељу 3. „Аплауз фест – Нови Сад“ са трима представама:

- субота, 9. јуна, 22.00, Аутобиографија, Бранислав Нушић, режија: Предраг Штрбац,

- недеља, 10. јуна, 19.00, Моћни ренџери не плачу, Тијана Грумић, режија: Тијана Васић, копродукција СНП и СП, и

- недеља, 10. јуна, 22.00, Пресрећни људи, режија и концепт: Предраг Штрбац.


Уторак, 12. јуна, На Дрини ћуприја

5. „Буцини дани“, Александровац

Награђивана представа Српског народног позоришта На Дрини ћуприја, настала по мотивима  дела Иве Андрића, учествоваће 12. јуна на овогодишњем, петом по реду, позоришном фестивалу „Буцини дани“ у Александровцу Жупском. На Дрини ћуприја је премијерно изведена у СНП-у 17. марта 2016. године, а до сада је извођена десет пута на гостовањима и позоришним фестивалима (Вршачка позоришна јесен, Југословенски позоришни фестивал, Позоришно пролеће, Међународни фестивал малих сцена, Стеријино позорје, Позоришни маратон), тако да је ову представу, поред новосадске, гледала и публика у Вршцу, Ужицу, Шапцу, Ријеци, Сомбору, Осијеку, Београду, Сарајеву.

Овај глумачки фестивал одржава се у родном граду Милосава Буце Мирковића, великог поштоваоца позоришне уметности, који је оставио велики траг у позоришту и ван њега и који је гајио огромно поштовање према глумцима.

НА ДРИНИ ЋУПРИЈА, фото: Срђан Ђурић

НА ДРИНИ ЋУПРИЈА, фото: Срђан Ђурић


Аутобиографија на мини-турнеји

Четвртак и петак, 14. и 15. јуна, Аутобиографија, НП Приштина, са седиштем у Грачаници; Дом културе, Звечан

Представа Српског народног позоришта Аутобиографија Бранислава Нушића, у режији Предрага Штрпца, први пут ће бити изведена у четвртак, 14. јуна, у оквиру размене гостовања, у Народном позоришту из Приштине, са седиштем у Грачаници, и у петак, 15. јуна, у Дому културе у Звечану. Играју: Милован Филиповић, Небојша Савић, Милан Ковачевић, Соња Дамјановић, Сања Микитишин, Вишња Обрадовић.


Субота, 16. јуна, Аутобиографија, Краљевачко позориште

Представа Српског народног позоришта Аутобиографија Бранислава Нушића, у режији Предрага Штрпца, први пут ће бити изведена у Краљевачком позоришту.

АУТОБИОГРАФИЈА, фото: Н. Брадоњић

АУТОБИОГРАФИЈА, фото: Н. Брадоњић


Субота, 30. јуна, Виолиниста на крову

„Osiječko ljeto kulture“, Осијек, Хрватска

Још једна представа, након две године, биће изведена на „Осијечком љету културе“, када је СНП гостовало 2016. са представом На Дрини ћуприја. У суботу, 30. јуна, биће изведена представа Виолиниста на крову, по тексту Џ. Стејна и Џ. Бока, у режији Атиле Береша, рађена у копродукцији Српског народног позоришта и Новосадског позоришта / Újvidéki Színház.

ВИОЛИНИСТА НА КРОВУ, фото: Миомир Ползовић

ВИОЛИНИСТА НА КРОВУ, фото: Миомир Ползовић


Понедељак, 2. јула, комична опера Поп Ћира и поп Спира

Међународни оперски фестивал „Армел“, Будимпешта, Мађарска

Armel Opera Festival

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ: