Концерт Хора дечјег оперског студија Српског народног позоришта, „Мали оперски бал“ одржан је у петак, 9. фебруара и том приликом пред публиком је наступило осамдесеторо деце од 5 до 14 година. „Мали оперски бал“ је четврти концерт Хора дечјег оперског студија и био је у потпуности посвећен оперском репертоару. Према речима солисткиње Опере Верице Пејић, која је и уметнички руководилац Хора дечјег оперског студија, ово је једини хор овог типа у целом региону.

„Овај концерт је био наш мали омаж сезони балова по којој је Нови Сад био познат и традицији новосадских балова која је ишчезла у првој половини 20. века, а репертоар су чиниле нумере из најпознатијих оперских дела Пучинија, Вердија, Бизеа, Офенбаха, Исидора Бајића и многих других. Сала је била препуна, концерт је био распродат и то нам је највећи показатељ да је публика била заинтересована. Баш због тога што су се карте тако брзо продале, одлучили смо да са публиком поделимо видео-снимак; због свих оних који су желели да гледају, али нису успели доћи до карата“, објашњава Верица Пејић.

Хор дечјег оперског студија Српског народног позоришта представља први корак ка формирању целокупне дечје оперске сцене при Српском народном позоришту. Овај јединствени оперски хор могуће је слушати и у редовном репертоару јер наступају у оперским представама Тоска, Кармина Бурана, Боеми, Кармен, Еро с онога свијета, Мадам Батерфлај, Владимир и Косара, Виолиниста на крову, и као пратећи хор у балету Крцко Орашчић.