Фото: ZUNI Icosahedron

Српско народно позориште и „THREE Festival“ (3FEST) са задовољством најављују гостовање чувеног хонгконшког позоришта Зуни, 6. и 7. марта, када ће се на сцени Пера Добриновић извести представа Прекинути сан, у режији пионира експерименталне уметности и једног од најутицајнијих уметника у Азији – Денија Јунга (Danny Yung). Оба дана представа ће почети у 20 часова, а карте могу да се купе у Српском народном позоришу и онлајн путем нашег сајта.

„Прекинути сан“ истражује причу о павиљону божура из Минг династије, стварајући емоционално дубоко искуство које подстиче на размишљање и интроспекцију. Kроз ову представу, Јунг поставља питања о стварности, сновима и људској егзистенцији, користећи позориште као средство за истраживање дубина људске психе. Ова представа није само извођење – то је искуство које позива публику на путовање кроз историју, културу и универзалне теме које нас повезују као људска бића.

Дени Јунг, чије стваралаштво траје више од четири деценије, истакао се као иноватор у различитим уметничким дисциплинама, укључујући позориште, цртани-филм, филм и видео, визуелну и инсталациону уметност. Његова креативна визија и дубоко разумевање људске свести и подсвести суштински су обликовали представу „Прекинути сан“. Глумачку поделу и комплетан уметнички тим који је радио на представи можете погледати ОВДЕ.

Ова изузетна сарадња остварује се кроз партнерство између међународног фестивала „THREE Festival“, Српског народног позоришта, агенције „Greensmith Events“, позоришта „Zuni Icosahedron” и Владе Хонг Конга, Специјалног административног региона Републике Кине.

Одржана конференција за медије поводом гостовања позоришта Зуни Икосаедар из Хонг Конга

У Српском народном позоришту је у понедељак, 4. марта 2024. одржана конференција за медије поводом најаве гостовања представе ,,Прекинути сан”, у режији Денија Јунга, у извођењу позоришта Зуни Икосаедар из Хонг Конга у СНП-у.

На конференцији су учествовали: др Зоран Ђерић, в.д. управника СНП-а, Драган Гринсмит – уметнички директор THREE Фестивала (3ФЕСТ) и организатор гостовања представе, Дени Јунг (Danny Yung), позоришни редитељ, оснивач и уметнички, директор Зуни позоришта, Ксиао Шјампин (Xiao Xiangping), глумац, Хонг Конг, Јелена Букуров, преводилац и Милорад Стокин, модератор.

Управник Српског народног позоришта, др Зоран Ђерић, рекао је да му је драго што Српско народно позориште може својој публици да понуди дело на коме је радио Дени Јунг, који је изузетно име на светској уметничкој сцени, а редитељ Јунг објаснио је одакле идеја о сну у овој представи.

,,Мислим да је и сан једно универзално место, сан је увек везан за подсвесно и за будућност. Ово је једна отворена интерпретација из Минг династије, која је стара преко 400 година – сам рад о сну”, рекао је о представи редитељ Дени Јунг.

Улазнице за представу ,,Прекинути сан”, која се у Српском народном позоришту изводи 6. и 7. марта, су у продаји на билетарници СНП-а, а такође се могу купити и онлајн на нашем сајту.

Фото: Д. Раушки