Фото: М. Ердељи

На позив председнице Владе Србије Ане Брнабић, јуче (19.2) је у Београду одржан састанак на ком је разговарано о повећању зарада уметника и запослених и повећању броја радних места у Српском народном позоришту. Српско народно позориште, на позив председнице Владе представљали су управник проф. др Зоран Ђерић и директор опере Жељко Андрић.

Током састанка управник СНП-а проф. др Зоран Ђерић и председница Владе Ана Брнабић постигли су висок степен сагласности о неопходности увећавања зарада запослених у најстаријој позоришној кући у Србији.

– Изузетно сам задовољан састанком. Наишли смо на велико разумевање председнице Владе, која нас је обавестила да ће бити формирана Радна група Министарства културе, која ће имати задатак да донесе план и стратегију којима ће се решити питање повећања зарада и друга важна питања. Изузетно смо захвални што је Влада Србије показала иницијативу и спремност да системски унапреди положај запослених у Српском народном позоришту и свим институцијама културе – рекао је Ђерић након састанка.

Саопштење из кабинета председнице Владе, Ане Брнабић, прочитајте ОВДЕ.