Српско народно позориште ће, након одличног прошлогодишњег пријема концертног извођења сценске кантате Карла Орфа Кармина бурана, поново бити на отвореном, у срцу града-кандидата за европску престоницу младих. Амбициозан подухват Српског народног позоришта Чаробна фрула, последња Моцартова величанствена опера, као концерт ће се изводити 5. јула с почетком у 21.30 на Тргу слободе у Новом Саду, у оквиру 5. Регионалног сајма омладинског туризма „Youth fair“.

У години Моцартовог јубилеја (260 година од рођења и 225 година од смрти композитора) прилика је да јавност чује неке од најпознатијих чаробних арија и дуета, којима ће нас дотаћи Краљица ноћи (Дарија Олајош Чизмић), заљубљени принц Тамино и принцеза Памина (Саша Штулић и Данијела Јовановић). Насмејаће нас и забавити весели Папагена и Папагено (Лаура Павловић и Небојша Бабић), Сарастро (Игор Ксионжик), неодољиве Три даме (Јелена Кончар, Виолета Срећковић и Марија Цвијић), Моностатос (Горан Крнета) и заносни гласови чаробног Хора СНП-а. Својом чаролијом неће нас заобићи ни Три стражара (Марко Скенџић, Јован Пејић, Предраг Шепељ) и свакако чаробне Три виле (ученице Средње Музичке школе „Исидор Бајић“ из Новог Сада). Глумица Сања Микитишин биће у улози наратора, који ће вас водити кроз чаробни програм СНП-а. Маестро Микица Јевтић ће својим чаробним штапићем оживети магију јулске вечери.

Осетимо заједно чаролију Моцартове Чаробне фруле!

Програмом, који се изводи на српском језику и траје 40 минута, званично почиње „Youth fair“, један од узбудљивих летњих догађаја у Новом Саду.