Конференција за новинаре: премијерна обнова балета Жизела и најава 157. сезоне

snp-pressУ уторак, 19. септембра, у Српском народном позоришту одржана је конференција за новинаре поводом премијерне обнове балета Адолфа Адама Жизела, којом се сезона отвара, и представљања сезоне до краја календарске године.

Више информација

Потписивање протокола о сарадњи са Владимиром Пишталом

snp-pressУ Српском народном позоришту, у петак, 15. септембра 2017, одржана је конференција за медије поводом потписивања протокола о сарадњи са Владимиром Пишталом, књижевником, предавачем светске и америчке историје у САД, добитником НИН-ове награде 2009. године.

Више информација

Интервју: Милован Филиповић, в. д. директора драме Српског народног позоришта

milovan-filipovic-dnevnikУ периоду упознавања са обавезама, дужностима, могућностима, глумац Милован Филиповић, новизабрани в. д. директора Драме Српског народног позоришта контактира људе унутар и ван куће, који могу да помогну у прављењу драмских представа, како би се дошло до најбољих резултата…

Извор: „Дневник“, 13. септембра 2017.

Више информација

Оперске представе у септембру

operaОперска сезона Српског народног позоришта креће у септембру популарним представама: 21. септембра Кнез Иво од Семберије Исидора Бајића, концертно извођење, 27. септембра Кавалерија рустикана, опера Пјетра Маскањија и 30. септембра Кармина бурана, сценска кантата Карла Орфа.

Више информација

Премијерна обнова романтичног балета Жизела

zizelaПрви прави и комплетни романтични балет у два чина Жизела обновљен је за 157. сезону Српског народног позоришта. Жизела ће премијерно бити изведена у суботу, 23. септембра 2017, на сцени „Јован Ђорђевић“, с почетком у 19.00 часова, и репризно, у четвртак, 28. септембра.

Више информација

ВРХ СТРАНЕ