Објављено:
1192
прегледа

СНП подмлађује свој ансамбл: Глумица Бојана Милановић званично постала члан Драме

Глумица Бојана Милановић постала је званично члан ансамбла Драме Српског народног позоришта. Ова млада, талентована уметница, срца публике купила је улогом Џенис Џоплин у представи „Ко је убио Џенис Џоплин?“ Тијане Грумић, у режији Соње Петровић, која јој је, заправо, била карта за улазак у најстарији српски театар.

„Џенис Џоплин је улога и представа која ми је била улазница у СНП, седам година након завршене Академије. Драго ми је и поносна сам што сам баш на такав начин дошла у ансамбл, то је увек најлепши и најчистији пут. Хвала редитељки Соњи Петровић која ми је поверила овакву улогу, улогу каква се прижељкује. Хвала управи СНП-а сто пружа шансу младима, проширује и оснажује ансамбл, посебно последњих неколико година“, истакла је Милановић.

Директор Драме Српског народног позоришта, Милован Филиповић истиче да је најдаровитијим глумцима који излазе са Академије уметности у Новом Саду, место у Драми СНП-а.

„Изузетно ми је драго да је Бојана Милановић званично у ансамблу Драме СНП-а. Она је глумица која је обележила претходне две сезоне улогом Џенис Џоплин, а тренутно игра у представама: „Деобе“, „Госпођа министарка“, „Голманов страх од пенала“… Могу само да јој пожелим добродошлицу“, рекао је Филиповић.

Улога Џенис Џоплин, Бојани Милановић донела је многобројне награде као што су Стеријина награда за најбољу младу глумицу за улогу Џенис Џоплин, награда листа Дневник за најбоље остварење на 65. Стеријином позорју за улогу Џенис Џоплин, „Златна фибула“ за најбољу глумицу на Виминацијум фесту, награда за најбољу младу глумицу за истоимену улогу на фестивалу Петар Кочић у Бањалуци и многе друге.

Поред представе „Ко је убио Џенис Џоплин?“ за коју се увек тражи карта више, када је реч о професионалним ангажманима, у Народном позоришту у Суботици, играла је у представама: „Чудо у Поскоковој Драги“, у режији Снежане Тришић, представи „Кокошка“, редитеља Жанка Томића, „Лисистрата“ Јоване Томић, „Август у округу Осејџ“, Александра Божине, „Конопац“ Оље Ђорђевић и другим. У Градском позоришту у Бечеју играла је у представи „Гидионов чвор“, док је у Градском позоришту у Руми остварила улогу у представи „Просидба“.

Тренутно у Српском народном позоришту, почиње рад на представи „Мидлсекс“, у режији Јоване Томић.

Подели