Од 8. до 11. септембра 2021. одржаће се манифестација „Дани Мирослава Чангаловића“, друга по реду, у организацији Српског народног позоришта, Матице српске и Завичајног удружења „Гламочко коло“.

8. септембра године, у 12 часова, у Великој сали Матице српске, промовисаће се монографија Немање Совтића, Мирослав Чангаловић певач-глумац. О књизи ће, осим аутора, говорити рецензенти проф. др Ира Проданов и проф. др Агота Виткаи Кучера.

9. септембра године, у 17 часова, у Српском народном позоришту, на сцени „Пера Добриновић“, одржаће се Свечана академија поводом 100 година од рођења Мирослава Чангаловића.

Том приликом биће приказани инсерти из филма „Век доајена опере“ редитељке Наде Савић и проглашени добитници Награде „Мирослав Чангаловић“ за 2021. годину. Награда се додељује студентима соло певања, младим оперским солистима, за постигнуте успехе у оперској уметности. Ове године награду ће добити: Лука Јозић из Новог Сада, Милан Обрадовић из Панчева и Тамаш Киш из Кикинде.

11. септембра године, у 18 часова, у Културно-образовној установи „Народни универзитет Гламоч“, у Гламочу, Босна и Херцеговина, одржаће се Свечана академија „Дани Мирослава Чангаловића“, уз пригодан програм, а у организацији са завичајним удружењима и градом Гламочом.