Фото: А. Рамадановић

Први пут у улогама наступају четворица солиста: Давид Груосо (Мајка Симона), Андреј Колчериу (Колен), Самјуел Бишоп (Томас) и Милан Иван (Ален).

Среда, 6. новембра, „Враголанка“, сценa „Јован Ђорђевић“, 19.00

Балет у два чина и четири слике „Враголанка“ (La fille mal gardée), која ће се изводити на музику француског композитора алзашког порекла Луја Жозефа Фердинанда Херолда, либрету Жана Добервала и музичким аранжманима Џона Ланчберија је једноставна прича о узалудним напорима богате поседнице, удове Симоне (коју традиционално тумачи мушки балетски играч), да спречи љубав између своје лепе кћерке Лизе и сиромашног младића Колена.

Кореограф и редитељ је Калин Ханциу, диригент је Александар Којић, сценографију потписује Саша Сенковић, костиме је креирала Мирјана Стојановић Маурич, светло је дизајнирао Марко Радановић.


Уручење Награде „Наташа Бошковић“

После представе биће уприличено уручење Награде „Наташа Бошковић“ чији је добитник Андереј Колчериу, првак Балета СНП-а, а коју додељује Удружење балетских уметника Србије.

Жири у саставу: Далија Иманић Савић, председница жирија, Константин Тешеа и Јовица Бегојев, ову одлуку је донео једногласно. У саопштењу се каже: „Са великим задовољством вас обавештавамо да је добитник награде Наташа Бошковић за сезоне 2017/18. и 2018/19. првак Балета СНП-а Андреј Колчериу, за улогу Армана Дивала у балету Дама с камелијама кореографа Крунислава Симића. Честитамо!“

Награду ће уручити Далија Иманић Савић, председница жирија