Објављено:
326
прегледа

Оперска бајка која је очарала децу и одрасле

Фото: С. Ђурић

Разиграна и ведра музичка бајка која је освојила гледаоце својом љупком непосредношћу, маштовитом сценографијом и чаробним костимима, на репертоару је у понедељaк, 15. априла, на сцени „Јован Ђорђевић“ у два термина, у 12.00 и 14.00.

Ову познату Моцартову оперу је режирала Ксенија Крнајски, као дело прилагођено дечјој публици, при чему је сачувана основна нит приче о сукобу светлости и мрака, добра и зла, као и о искушењима која протагонисти морају савладати да би се изборили за своју срећу и љубав.

Диригује Микица Јевтић, а улоге тумаче: Бранислав Станков (Папагено), Маја Андрић (Папагена), Марија Цвијић (Краљица ноћи), Сенка Недељковић (Памина), Бранислав Цвијић (Тамино), Горан Крнета (Сарастро), Игор Ксионжик (Моностатос), Весна Варагић, Свјетлана Машић и Јасна Кастел (Три даме), Јасна Миливојевић, Етел Кочи и Софија Станић (Три виле) и Марко Скенџић, Јован Пејић и Предраг Шепељ (Три стражара). Опера ће се слушати и гледати кроз „мушки двоглед“, јер је наратор Милован Филиповић, глумац.

Понедељак, 15. априла, Чаробна фрула, на сцени „Јован Ђорђевић“, 12.00 и 14.00

Подели