Објављено:
476
прегледа

Два извођења Пучинијевих „Боема“

Фото: Б. Лучић

Четвртак, 7. и субота, 9. фебруара, Боеми, сцена „Јован Ђорђевић, 19.00

Није случајно што су Боеми једна од најомиљенијих оперских дела: дирљива љубавна прича о младим париским уметницима и изванредно лепа музика чувеног италијанског композитора Ђакома Пучинија… Случајни сусрет једне зимске ноћи мења све за Мими и Родолфа, шаљући их у дубоки, романтични вртлог који доноси најомиљенију љубавну причу опере – Пучинијеве Боеме.

На фебруарском репертоару СНП-а, опера ће бити изведена у четвртак, 7. фебруара, и у суботу 9. фебруара, на сцени „Јован Ђорђевић“, с почетком у 19 часова. Боеме је поставио италијански тим предвођен редитељком Катарином Панти Либеровичи, диригује Александар Којић, а у улогама су: Стеван Каранац, тенор, као гост (пеник Родолфо), Марко Пантелић, баритон, као гост (сликар Марчело), Небојша Бабић, баритон (музичар Шонар), Горан Крнета, бас (филозоф Колин), Игор Ксионжик, тенор (станодавац Беноа), Владимир Зорјан (Алчиндоро), Лаура Павловић (7. фебруара) / Данијела Јовановић (9. фебруара), сопран (Мими), Дарија Олајош Чизмић, сопран (Мизета). Учествују: Оркестар и Хор СНП, Дечји хор „Бајићеви славуји“ из Новог Сада.

Композитор је за основу својих Боема имао истоимени роман француског писца Анрија Миржеа, односно потресну причу о веселим и младим париским уметницима који, упркос сиромаштву и беди у периоду између два светска рата, не губе веру у љубав. Уз неке од најпознатијих арија Боема оживљава се нада и буди се истинска љубав.

Подели