Фото: Б. Лучић

У суботу, 26. јануара, пред више од 750 гледалаца у великој сали, после две године, изведена је опера „Трубадур“ Ђузепа Вердија. Публика је одушевљено аплаудирала и поздравила повратак „Трубадура“ на оперску сцену, једног од најдраматичнијег дела великог Вердија. Дирљива прича и трагични крај протагониста додатно су појачали њен мрачни романтизам, а музика генијалног Вердија је у првом плану, проткана је емоцијама драме, љубавним дуетима, ватреним соло деоницама и потресним извођењима хора.

Обновљеном опером je дириговао је Ђанлука Марчано, режију Воје Солдатовића је обновила Катарина Матеовић Тасић, Хор је припремила Весна Кесић Крсмановић. Наступили су оперски солисти СНП-а, и то први пут у улогама: Данијела Јовановић, сопран, у улози Леоноре, Вишња Попов, мецосопран, у улози Ацучене, Жељко Р. Андрић, баритон, као Гроф Луна. Наступили су и гости: Јанко Синадиновић, тенор, из НП Београд, у улози Манрика, Марија Митић Васић, сопран, у улози Инес и Страхиња Ђокић, бас, у улози Феранда, уместо најављеног Бранислава Јатића, који због болести није наступио. Учествовали су: Игор Ксионжик, тенор, као Руиз/Гласник, Владимир Зорјан, бас, као Стари Циганин, Хор и Оркестар Опере.

Следећа извођења су 30. јануара и 2. фебруара, а због великог интересовања, публика ће бити у прилици да ужива у још једном извођењу, 15. марта.