Објављено:
817
прегледа

Раскошна балетска фантазија

Фото: С. Дорошки

„Пинокио“, 5. фебруар, сцена „Јован Ђорђевић“, 19.00.

На почетку месеца, биће 10. пут изведен „Пинокио“, балетска представа за „мале и велике“. На музику композитора Нодара Чанбе, и по либрету, кореографији и режији Драгана Јеринкића, балет „Пинокио“ нас уводи у музичку, балетску, сценску, костимску фантазију, у причу о дрвеном лутку другачију од оне коју сви знамо. Прича се одвија ка неочекиваном расплету, јер је духовит и носталгичан „Пинокио“ нестварна играрија и подстицај да се одлута у снове, у тајанствене просторе Морског краљевства са медузама, шкољкама, сиренама. Раскошна балетска фантазија „Пинокио“ на репертоару је у уторак, 5. фебруара, на сцени „Јован Ђорђевић“, с почетком у 19 часова.

Диригује Александар Којић, а учествују: Иван Ђерковић, први пут у улози (Ђепето), Александар Бечвадри, први пут у улози (Пинокио), Олга Аврамовић, први пут у улози (Плава вила), Давид Груосо, први пут у улози (Лисац), Ђулио Милите, први пут у улози (Мачак), Ранко Лазић, први пут у улози (Ђото), Јука Мацујама (Цврчак), Бранка Глигорић (Манђафуоко), Соња Батић (Розаура) и други. Сценограф је Далибор Тобџић, костимограф Мирјана Стојановић Маурич.

Према речима балетске критике, новосадски ансамбл је недвосмислено потврдио углед који ужива, јер је успео да на најчиткији начин пренесе поруку публици да кроз многа искушења треба ићи верујући у искреност, доброту, пожртвованост и пријатељство.

Подели