Објављено:
376
прегледа

Промоција публикације о историјату Народног позоришта у Приштини „Упркос свему“

Фото: Б. Лучић

Промоција публикације о историјату Народног позоришта у Приштини са седиштем у Грачаници, „Упркос свему“, аутора Радосава Стојановића, одржаће се у фоајеу Српског народног позоришта, у понедељак, 24. децембра у 19 часова.

Истом приликом, биће предстваљен и део изложбе о историјату ове најстарије српске професионалне културне институције на Косову и Метохији. Овом пригодом говориће Предраг Радоњић, директор Народног позоришта у Приштини, Зоран Ђерић, управник Српског народног позоришта и Мирослав Радоњић, директор Стеријиног позорја.

Промоција ће бити одржана пре почетка представе „Женидба“, која се изводи вечерас, 24. децембра, на сцени „Пера Добриновић“ у 19.30 часова.

Премијером представе „Женидба“ коју је, у копродукцији са Српским народним позориштем, по тексту Николаја Гогоља режирао Милан Караџић, Народно позориште у Приштини са седиштем у Грачаници, започело је, почетком октобра у Грачаници, обележавање 70 година од свог оснивања.

У представи играју: Милан Васић, Јелена Орловић, Игор Дамњановић, Бранко Бабовић, Аника Грујић, Милорад Капор, Бојан Стојчетовић, Јасмина Стоиљковић, Небојша Ђорђевић и Тамара Томановић.

Подели