Објављено:
1254
прегледа

Два извођења „Крцка Орашчића“

Фото: М. Ползовић

У четвртак, 29. новембра – први пут у сезони
У петак, 30. новембра

Балетски прваци, солисти и ансамбл ће нас игром увести у бајковиту причу о Крцку Орашчићу, познату причу Е. Т. А. Хофмана и Александра Диме Сина: први пут у сезони – у четвртак, 29. новембра и дан касније, у петак 30. новембра, на сцени „Јован Ђорђеић“, с почетком у 19 часова. Балет се изводи у два чина на музику П. И. Чајковског, према либрету Маријуса Петипаа, у кореографији и режији Елдара Алијева, а диригује маестро Александар Којић. Учествују: прваци, солисти и ансамбл Балета, женски Хор и Оркестар Опере СНП-а и ученици Средње Балетске школе, Нови Сад.

Крцко Орашчић се изводи већ 7 сезона, а представу је до сада видело више од 38.000 гледалаца, међу њима су најбројнији најмлађи, који с нестрпљењем очекују да виде јунаке ове безбрижне приче… Писац Хофман пише нову причу, а његова жива машта нас преноси у дом породице Шталбаум. Породица Шталбаум и њихова деца, Клара и Фриц, приређују у својој кући прославу Божића. Усред славља, забаву прекида изненадни долазак господина Дроселмејера. Као и обично, он одушевљава госте дивним поклонима и чаробним играчкама и окупљеној деци прича бајку о Крцку Орашчићу и Вили Шећера. Он нас води у далеку земљу по имену Краљевство слаткиша, где су живели згодни принц Крцко Орашчић и Вила Шећера. Њих двоје су били веома заљубљени једно у друго и с нестрпљењем су ишчекивали дан када ће се венчати…

Интересовање публике је велико јер је реч о балету којим се, на светским балетским сценама па тако и у СНП-у, традиционално најављују и обележавају зимске радости и магија новогодишњих празника.

Улазнице за све балетске наслове су у продаји на Билетарници СНП-а и важе редовни попусти.

Подели