У Драми СНП-а су у току пробе на комаду „Доплер“ који режира Александар Поповски, према истоименом прозном делу норвешког писца Ерленда Луа. Драматург је Николина Ђукановић, сценограф и костимограф је Магдалена Влајић, кореограф је Иста Степанов, а лектор је др Дејан Средојевић. Представа се ради у копродукцији Српског народног позоришта и Центра за развој визуелне културе из Новог Сада. У подели су: Страхиња Бојовић (Доплер), Радоје Чупић (Бонго), Јована Стипић (Жена), Исидора Влчек (Нора), Ненад Пећинар (Дизелдорф), Александар Гајин (Менаџер/Родитељ), Милорад Капор (Роџер), Јована Балашевић (Разредна), Игор Павловић (Конзервативац).

„Лаж је дивно средство које многи сувише ретко користе. Невероватно и ефикасно. Кажеш једно, а мислиш нешто сасвим друго. Фантастично“, каже протагониста Андреас Доплер, пасионирани бициклиста, мушкарац у најбољим годинама, који напушта дом, породицу, друштво и одлази…

Премијерно извођење је у четвртак, 25. октобра 2018, на сцени „Пера Добриновић“, а након тога следе репризна извођења: 26. и 27. октобра, затим 13. новембра, 5, 6. и 26. децембра.

Дело овог, сада већ култног, норвешког писца је критика савременог потрошачког друштва, препуно особеног хумора и ироније, ликова, антијунака, који промишљају свој положај у односу на породицу и на захтеве модерног доба.