Објављено:
296
прегледа

СНП на Међународном оперском фестивалу АРМЕЛ у Будимпешти са комичном опером „Поп Ћира и поп Спира“

ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА, фото С. Дорошки

Одбројавање је почело… Јавност ће моћи да гласа за нашу продукцију преко Arte web site, након директног преноса на Arte TV.

Велика је част да из године у годину Међународни фестивал АРМЕЛ у Будимпешти позива оперске продукције Српског народног позоришта да учествују на том престижном оперском фестивалу.

После три учешћа и освојених награда, одбројавају се дани до 2. јула 2018, када ће на сцени “Palace Of Arts” у Будимпешти бити премијерно изведено домаће оперско дело Поп Ћира и поп Спира академика Дејана Деспића. Подсетимо да је ова опера праизведена 28. марта 2018. у Српском народном позоришту са тријумфалним успехом и да је оцењена као елитни културни догађај.

АРМЕЛ фестивал је такмичарског карактера и ове године у конкуренцији су пет оперских продукција, као и солисти који учествују у тим продукцијама. У нашој представи, у комичној опери Дејана Деспића Поп Ћира и поп Спира, као такмичарски солиста, наступа уметник, тенор из Француске, пореклом из Румуније, Антонел Болдан , који ће певати улогу Пере Тоцилова на српском језику. Такође, јавност ће моћи да гласа за продукције преко Arte web site, након директног преноса на Arte TV.

Подели