У понедељак, 21. марта, у Српском народном позоришту одржана је конференција за медије поводом гостовања америчког писца Мајкла Вукадиновића у Српском народном позоришту.

Мајкл Вукадиновић је аутор дела Билборд, који је своју премијеру имао у СНП-у 25. јанура 2018. године. Редитељ Билборда је Петар Јовановић а драматруг Светислав Јованов.

На јучерашњој конференцији учествовали су осим Вукадиновића, управник СНП-а др Зоран Ђерић, директор Драме Милован Филиповић, Страхиња Бојовић, глумац, Петар Јовановић и Огњен Петковић, редитељи и преводилац Јелена Лагатор.

Осим представника медија, на конференцији су били и студенти са Академије уметности из Новог Сада, будући драматурзи, сценаристи, који су са Мајклом разговарали о стању младих уметника у Америци, начину стварања неког дела, темема које највише заокупљују писце у Америци и Србији.

Такође је било речи и о раду на омнибусу о ратним причама које стварају Мајкл и редитељ Огњен Петковић, на основу ратних искустава из последњег рата на нашим просторима.