Објављено:
1574
прегледа

„Дан када смо се срели“ – успех пред публиком у Братислави

Фото: приватна архива

Дан када смо се срели / The Day We Met Each Other гостовао је у суботу, 28. октобра 2017. у Словачком позоришту за игру у Братислави (Словачка). Копродукцијски пројекат (СНП и Лауреат, Нови Сад) Дан када смо се срели, по тексту Божидара Кнежевића, режирао је и сценографију осмислио Предраг Штрбац, а улоге су тумачили: Соња Дамјановић (Есе) и Милан Лазић (Еме).

У пуној сали, која броји 300 места, словачка публика је бурним аплаузом поздравила ову „реалну позоришну фантазију“ о сусрету са самим собом, где равноправно функционишу сви елементи сценске радње и театра покрета, аудио-визуелних појава (музику компоновао Александар Бахун, светло дизајнирао Марко Радановић), наративна сугестивност гласа (Агота Виткаи Кучера), гестови и плесни покрет (кореографски сарадник Саша Крга).

Судећи по одличном пријему код словачке публике, а међу њима су свакако најбројнији из млађе генерације, био је то метасусрет који је негде, дубоко у посматрачу, продубио рецепцију дела до оних просторних и временских димензија у којима се ова сценска прича о нама самима може препородити.

Гостовање је организовано у оквиру размене са Словачким позориштем за игру, којe се 14. октобра у СНП-у новосадској публици представило плесним пројектом Кармен Јана Дјуровчика.

Подели