У оквиру промоције културних садржаја на 1. Зимском фестивалу, Winter fest-у, Опера Српског народног позоришта ће презентовати неке од својих остварења. Наиме, суграђани који буду посетили Зимски фестивал на градском тргу у понедељак, 19. децембра, у вечерњим сатима, моћи ће да виде петнаестоминутни колаж из оперете „Кнегиња чардаша“ Имреа Калмана, чија је премијерна обнова била 10. децембра ове године.

Тим поводом питали смо в. д. директора Опере г. Александра Станкова да нам каже нешто о овом прикључивању:

– У жељи да се јавност заинтересује за оперски репертоар и музичко стваралаштво из продукције СНП-а, обратили смо се организаторима Зимског фестивала за сарадњу. Они су, на наше задовољство, прихватили идеју да Опера представи једну од новијих активности и тако се придружимо обележавању божићних и новогодишњих празника у нашем граду – истакао је Станков.

Већ следећег дана, 20. децембра оперета „Кнегиња чардаша“ биће изведена на великој сцени Српског народног позоришта.

Да подсетимо, Опера СНП-а je раније учествовала на летњем фестивалу Youth fair ове па и прошле године, када је била изведена Моцартова „Чаробна фрула“, односно „Кармина бурана“ К. Орфа, што потврђује да се СНП радо одазива на учешће у културним програмима и сличним манифестацијама на којима суграђани имају прилике да чују музичка ремек-дела у извођењу оперских уметника СНП-а.