Фото: М. Ердељи

Универзитет у Бањалуци је 17. јуна реализовао вечерњи концерт заједничког симфонијског оркестра Академије уметности Универзитета у Бањалуци и Српског народног позоришта, под називом „Поклон Републици“.

Концерт је реализован под генералним покровитељством председника Републике Српске и уживо је преношен на Радио телевизији Републике Српске.

Ректор Универзитета у Бањалуци, проф. Др Радослав Гајанин, истакао је своју захвалност управи и запосленима у Српском народном позоришту, на пријатној сарадњи у организацији овог, како каже, величанственог културног догађаја.

„Овај спектакуларни концерт је реализован заједничким снагама и огромном енергијом колега и пријатеља из Новог Сада и Бањалуке, и искрено се надамо да ћемо и у будућности наставити са реализацијом сличних пројеката. Могу само да вам пренесем делић великог броја честитки и похвала гостију, али и гледалаца РТРС-а, који су били одушевљени музичким извођењем заједничког симфонијског оркестра“, стоји у писму захвалности које потписује ректор проф. др Гајанин.

Снимак целог концерта може се погледати на Јутјуб каналу Универзитета у Бањалуци.