Фото: СНП

У организацији Музичке омладине Новог Сада од 20. јуна до 3. јула биће уприличено 30. Новосадско музичко лето. Манифестација ће се одржати у дворишту ОТП банке, а Опера СНП-а отвориће је у четвртак 20. јуна Гала концертом под диригентском управом Бојана Суђића, са почетком од 21.00. На концерту учествује Оркестар и Хор СНП-а и оперски уметници: Данијела Јовановић, Дарија Олајош Чизмић, Наташа Тасић Кнежевић, Вишња Радосав, Саша Штулић, Стеван Каранац, Васа Стајкић, Жељко Р. Андрић, Небојша Бабић и Горан Крнета. На програму ће бити инструменталне композиције, арије, дуети и ансамбли из опера Чајковског, Росинија, Пучинија, Вердија, Бизеа, Бородина, Гуноа и Готовца.

Још један концерт одржаће се у суботу 22. јуна када ће у истом простору наступити полазници Оперског студија СНП-а „Војислав Солдатовић”. Концерт носи назив „Нове звезде оперске сцене” и почиње у 21.00. На концерту учествује Оркестар СНП-а под диригенстком управом Стефана Зекића и млади оперски уметници: Андриана Петровски, Мартина Кољеншић, Вера Зечевић, Ванда Маријански, Тамара Ружић, Ива Исламбеговић, Душан Дакић и Михаило Славнић. На програму ће бити инструменталне композиције, арије, дуети и ансамбли из опера Чајковског, Доницетија, Росинија, Маскањија, Чилеа, Маснеа, Бизеа, Леонкавала, Вердија, и Штрауса.

Карте се могу купити у Музичкој омладини Новог Сада, Католичка порта 2/II, радним данима од 9 до 14 часова, као и два сата пред почетак концерта на месту одржавања. Цена улазнице је 1000 динара. У случају лошег времена концерти ће бити одржани на сцени „Јован Ђорђевић”.