Фото: Б. Квргић

У Српском народном позоришту у понедељак, 20. маја, почео је рад на новој драмској представи – Балканска лепотица, према истоименом роману Ласла Вегела, у режији Андраша Урбана.

Ово је други пут да Андраш Урбан режира у Српском народном позоришту, а в. д. управника СНП-а др Зоран Ђерић истиче своје задовољство поводом ове сарадње.

– После дужег периода поново сарађујемо са редитељем Андрашом Урбаном, који је пре неколико година код нас режирао представу Час анатомије, по мотивима текста Данила Киша. Овога пута у питању је писац Ласло Вегел, са којим је Урбан већ сарађивао и направио познату „Неопланту“. Сходно томе, верујем да је овај тандем Вегел – Урбан добар и да ће резултовати одличном представом – каже в. д. управника СНП-а др Зоран Ђерић.

Поред редитеља Урбана, у ауторском тиму су и: драматуршкиња Ведрана Божиновић, сценографкиња Марија Калабић, костимографкиња Марина Сремац, композиторка Ирена Поповић Драговић, кореографкиња Андреја Кулешевић, асистенткиња костимографкиње Миња Давидовац и асистент редитеља Владислав Велковски.

– Публика може очекивати једну искрену и добру представу о свим тим нашим животима, прошлостима и свим оним стварима које налазимо на овим просторима и у овом граду. Већ неколико година размишљамо о томе да направим и трећу представу по Вегеловим текстовима (након што сам радио две драмске представе према његовим текстовима, What is Europe у Сарајеву и Неопланту у Новосадском позоришту) и ево сада је дошло време да се то реализује у Српском народном позоришту – рекао је редитељ Андраш Урбан.

У представи играју: Драгиња Вогањац, Јелена Антонијеви, Јована Мишковић, Миа Симоновић, Ивана Панчић Добродолац, Анђела Пећинар, Катарина Брадоњић, Душан Вукашиновић, Димитрије Аранђеловић, Марко Савковић, Пеђа Марјановић, Аљоша Ђидић и Данило Миловановић.

Премијера је заказана за 17. октобар.