Фото: М. Ердељи

У Српском народном позоришту одржана је у среду, 7. фебруара 2024. године конференција за новинаре поводом премијере представе „Мишја грозница“, коју је по тексту Александра Поповића режирао Ђорђе Нешовић.

На конференцији су учествовали др Зоран Ђерић, в.д. управника СНП-а, Ђорђе Нешовић, редитељ, Исидора Милосављевић, драматуршкиња, Сања Ристић Крајнов, глумица СНП-а и Димитрије Аранђеловић, глумац СНП-а.

Др Зоран Ђерић изразио је задовољство што са једном комедијом отварамо ову календарску годину и што се после дужег времена на нашем репертоару нашла представа настала према тексту Александра Поповића. Можемо да кажемо да је то био и заједнички утисак и коментар свих учесника конференције, који су најпре истакли важност овог писца, његов богат опус, заводљив и магичан језик који се мора неговати и сачувати.

Према речима редитеља Ђорђа Нешовића ова представа говори о балканском менталитету који је непроменљив, те је зато овај текст савремен као и пре тридесет година када је и написан. Појам мира и примирја као нека врста утопије и егзотике којој се на нашим просторима сви надамо и непрестано очекујемо, велики је део онога што је уметничка екипа покушала да обради кроз постављање овог текста на сцену. Писац је дао невероватне ликове које ћемо волети и који ће нас забавити, али и натерати на размишљање и делање.

Премијера представе заказана је за 9. фебруар у 20.30 часова на Камерној сцени. Прва реприза је 21. фебруара у 20.30 часова на Камерној сцени.