Фото: В. Величковић

Српско народно позориште наставља да ниже успехе. Чак четири Стеријине награде отишле су у руке ауторског тима представе „Код Вечите славине“ Момчила Настасијевића, у режији Соње Петровић. Жири у саставу: редитељ Слободан Скерлић, глумица Милена Павловић, драмски писац Петар Михајловић, редитељ Слободан Унковски и театролог Зоран Максимовић једногласно су донели одлуку – Соњи Исаиловић припала је награда за улогу Магдалене.

Ова представа однела је награду и за оригиналну сценску музику за коју су били задужени Стефан Сеетхалер, Данијел Сеетхалер, Филип Грубач, Игор Сакач и Петар Бањац, док је Мина Петрић добила награду за драматургију, а др Дејан Средојевић за сценски говор.

Драматуршкиња Мина Петрић истакла је да осећа огроман понос што је рад ансамбла препознат од стране жирија Стеријиног позорја.

„Представа „Код Вечите славине“ плод је храбрости, рада и љубави једног колектива, у најбољем смислу те речи, а предвођеног редитељком Соњом Петровић чија маштовитост и посвећеност увек наставља да нас инспирише. Радити драматургију у таквом колективу значило је ослушкивати колеге, стално преиспитивати себе, наизменично консултовати писца и срце и радовати се свакодневно. Због тога осећам и најдубљу захвалност за награду која је мени додељена“, рекла је Петрић.

Директор Драме СНП-а Милован Филиповић честитао је овој младој и талентованој екипи на оваквом успеху: „Искрене честитке награђенима. Поносан сам на успех представе „Код Вечите славине“. Изузетно ми је драго да је препознат таленат и труд младих људи“, рекао је Филиповић.

Подсетимо, премијера представе „Код Вечите славине“ била је 21. фебруара на сцени „Пера Добриновић“, а поред Соње Исаиловић, у представи играју и : Милош Лазић, Стефан Старчевић, Бојана Милановић, Ненад Пећинар, Димитрије Аранђеловић, Нина Рукавина, Вукашин Ранђеловић, Стефан Вукић, Алиса Лацко, Миа Симоновић.

За сценографију били су задужени Жељко Пишкорић и др Младен Стојановић, док је костимографкиња Јасмина Радујко. Сценски покрет радио је Игор Грекса, сценски говор др Дејан Средојевић, док је за дизајн светла задужен Никола Маринков. Стручни сарадник је психолошкиња Јелена Сокић.

Наредна станица овој младој екипи је Бањалука, када ће 8. јуна играти представу на Међународном фестивалу позоришта Театар фесту „Петар Кочић“.