Фото: Б. Лучић

„Лабудово језеро“ једно је од најпознатијих љубавних прича у балетским представама, са једном од најпознатијих улога у уметничкој форми. Делимично захваљујући његовој распрострањености у поп култури (популарност филма „Црни лабуд“), „Лабудово језеро“ постало је готово синоним балета у културној машти. Историја, драма, узбудљив плес и прелепа музика чине га једним од најпопуларнији балета свих времена.

Још од првих тактова партитуре Петра Иљича Чајковског, „Лабудово језеро” позива вас у други имагинаран свет. Лик краљице лабудова Одете, подједнако тешка и фасцинантна, од извођача захтева не само бриљантну виртуозност већ и суптилну лирску проницљивост.

„Лабудово језеро” Петра Иљича Чајковског може се назвати прекретницом у историји балета, јер означава важну реформу у уметности кореографије. Гениј овог композитора симфонијске музике, широких и интегралних музичких форми, упадљиво је изражен у овом балету.

Коначно ће легендарни балет „Лабудов језеро” заживети у тријумфалном повратку на сцени Јован Ђорђевић Српског народног позоришта. Изузетну музику Петра Иљича Чајковског извешће оркестар Српског народног позоришта уз диригентску палицу Александа Којића. Трагична љубавна прича опојне краљице лабудова Одете и принца Зигфрида обећава магију, интригу, меланхолију и неизвесност. Уз динамичну кореографију Владимира Логунова, откриће се уметничка и позоришна вештина балетског ансамбла Српског народног позоришта.

Овај задивљујући и очаравајући балет, публика ће имати прилике да гледа у суботу 12, 19. и у понедељак 21. фебруара са почетком у 19 часова, на великој сцени Јован Ђорђевић.

Улазнице за сва три извођења су у продаји на Билетарници СНП-а.