Представљање монографије „Глас врлине – Игор Вук Торбица“ посвећене редитељу Игору Вуку Торбици биће уприличено сутра, 25. јануара у 17 сати у горњем фоајеу сцене „Пера Добриновић“.

Монографију је издала ЈУ Будва град Театар, а тим поводом говориће:
Милена Лубарда Маројевић, директорка ЈУ Будва град Театар, Светлана Ивановић, главна уредница програма ЈУ Будва град Театар, Милован Филиповић, директор Драме Српског народног позоришта као и глумци СНП-а Ненад Пећинар и Душан Вукашиновић.

Представљање монографије биће уприличено у оквиру серије представа „Игорови дани“ који ће у СНП-у бити одржани од 24. до 28. јануара, а публике ће имати прилику да погледа: „Царство мрака“ Народног позоришта из Београда, „Крваве свадбе“ Српског народног позоришта и Будва Град театра, „Дон Жуан“ Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина, као и „Тартиф“ Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта.

Игор Вук Торбица био је један од најбољих редитеља млађе генерације, те редитељ који је оставио дубок траг у већини српских и регионалних позоришта. Четири његове представе проглашене су за најбоље годишње продукције у три државе, и два пута су изабране за најбоље у региону.