Фото: ансамбл Црноморске флоте Руске Федерације

Хор, оркестар и ансамбл Црноморске флоте Руске Федерације, Севастопољ

Приход од улазница биће уплаћен на наменски рачун за санацију штете од поплава у Србији.
Организатор и покровитељ концерта: Амбасада Руске Федерације у Србији.

Амбасадa Руске Федерације у Србији организује концерт Ансамбла хора и оркестра Црноморске флоте Руске Федерације из Севастопоља, који ће се у Српском народном позоришту одржати 10. јуна на сцени „Јован Ђорђевић“ у 20.00 сати.
Овај концерт је само још једна у низу помоћи коју Русија и руски народ упућује Србији у тешким тренутцима за нашу земљу пошто ће сав приход од продатих улазница бити уплаћен на наменски рачун као помоћ за санацију штете начињене поплавама.
Након гостовања у многим земљама Европе, Ансамбл Црноморске флоте први пут гостује у Србији где ће приказати широк спектар традиционалних песама и игара Русије, као и песме спеване у време великог отаџбинског рата, војничке песме и песме које ће опевати ширину душе рускога народа. Познат по хору чија снага гласа јасно преноси и наглашава сваку ноту као и по солистима из редова хора који носе сваку емоцију у свом гласу, стају раме уз раме са надалеко чувеним хором Црвене Армије Александров. Уз руске игре и песме, посетиоце очекује врхунски музичко-сценски наступ који од срца Србији поклањају припадници Црноморске флоте Руске Федерације.
Куриозитет овог концерта је у томе да Ансамбл Црноморске флоте долази из Руске Федерације директно у Србију да би наступили у хуманитарне сврхе, а у организацији Амбасаде Руске Федерације.

ПОЗИВАМО ВАС ДА КУПОВИНОМ УЛАЗНИЦЕ ПОМОГНЕТЕ ПРИКУПЉАЊУ СРЕДСТАВА ЗА ПОМОЋ ПОПЛАВЉЕНИМ ПОДРУЧЈИМА У СРБИЈИ, А ДА ПРИСУСТВОМ НА КОНЦЕРТУ ЗАХВАЛИМО РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ НА ПОМОЋИ КОЈУ НАМ НЕСЕБИЧНО ДАЈЕ У ОВИМ ТЕШКИМ ТРЕНУТЦИМА.

Уторак, 10. јун 2014, сцена „Јован Ђорђевић“, 20.00