Објављено:
704
прегледа

Озваничен почетак имплементације пројекта „СВЕТ МОГУЋНОСТИ/ЕNABLED THEATRE“ из програма Креативна Европа

Фото: А. Радуловић

Српско народно позориште у сарадњи са партнерима на пројекту ЈУ „Град Театар Будва“ (Црна Гора), „East–West“ центар из Сарајева (БиХ) и Плесни центар „Тала“ Загреб – Хрватска, у марту ове године почиње рад на другој фази пројекта „СВЕТ МОГУЋНОСТИ/ЕNABLED THEATRE“.

„Свет могућности“ је први регионални уметнички пројекат који ће кроз двосмерну размену, укључити уметнике, експерте и особе са потешкоћама у развоју као и њихове породице. Својеврсно истраживање кроз одређене форме планираних радионица, које ће се одржавати у партнерским земљама почев од марта месеца ове године, резултираће уметничким делом – представом која ће се играти у све четири земље наредне 2024. године.

Радним састанком, који је одржан у просторијама „Града театра“ у Будви, 30. јануара 2023. године, озваничен је почетак рада на имплементацији овог значајног пројекта. Успостављена је методологија рада као и план активности, које ће се реализовати током двогодишње имплементације пројекта.

Један од главних циљева пројекта је да публику кроз уметнички израз упознамо и приближимо им свет особа са потешкоћама у развоју и учинимо их више видљивим.

Поред уметничке представе, резултат пројекта ће бити и веб–сајт, намењен особама са потешкоћама у развоју, чија је израда у току. Ово ће уједно бити и први веб–сајт у региону, који ће омогућити особама са потешкоћама у развоју да на креативан начин међусобно деле разне садржаје.

О току реализације пројекта, јавност ће бити обавештавана у складу са преузетим активностима.

Подели