„Гордана Ђурђевић је читаво једно позориште, маштарско, мајсторско, велико и умно. Она је онај театар у који смо се заљубљивали кад смо пожелели да живот проведемо у сновима на јави, театар који има своје задивљујуће мајсторство, а који вас увек изненади неком новом лепотом, емоцијом и мудрошћу. Рад са њом је привилегија игре и радост стварања. Она, која је награда свима нама, заслужила је све награде света и ја јој од срца честитам“, овако је редитељ Кокан Младеновић првакињи Драме Српког народног позоришта Гордани Ђурђевић Димић честитао Октобарску награду Новог Сада коју је ове година добила.

Гордана Ђурђевић Димић, дипломирала је глуму на Академији уметности у Новом Саду 1985. у класи Бранка Плеше те је одмах заузела истакнуто место у драмском ансамблу Српског народног позоришта, у ком је остварила велики број улога. Али не само у својој матичној кући, већ и у бројним позориштима широм земље, као и на филму и телевизији, па је тако запажене улоге имала у серији „Вратиће се роде“, „Беса“, филмовима „Монтевидео, бог те видео“, „Јесен стиже дуњо моја“, „Било једном у Србији“ и бројним другим.

Вишеструко награђивана драмска уметница, добитница је чак шест годишњих награда Српског народног позоришта, красе је две Стеријине награде, награда „Жанка Стокић“ као једној од најистакнутијих глумица српског позоришта, личности која је обележила позоришни и филмски живот Србије својом стваралачком личношћу и богатством израза, Нушићева награда за животно дело у Смедереву, награда за глумца комичара и његово укупно уметничко дело, додељена на завршетку фестивала 24. позоришне свечаности „Нушићеви дани“ 29. априла 2007. године и друге а на ову подужу листу, сада уписује и Октобарску награду која се додељује 23. октобра, и то за изузетна остварења у областима науке, културе и уметности…

Опширније: Euronews, 15. новембар 2022.