Објављено:
2002
прегледа

„Како је пропао свет?” – у Позоришту је решење

Фото: В. Величковић

Како је пропао свет? – Бројна истраживања и анкете међу младима последњих година упозоравају на то да млади последњих воде велике битке са страховима, анксиозношћу, муче их политички, етнички, културолошки обрасци који су нам рођењем дати или наметнути, те се некада заиста чини да да живимо у надреалном свету који штима по надреалним правилима. Већина није сигурна којим путем да крене, шта је добар избор, а најчешће постављају питање: како је пропао свет али и где је решење?!

Ако је судити по моту 162. сезоне – решење је у Позоришту! Српско народно позориште важи за кућу у којој млади креирају шта је оно што желе да гледају, кућа која врата отвара младим уметницима, пружајући им прилику да стварају за младу публику те је било логично да се са почетком школске године издвоји репертоар за младе који то практично показује.

Мидлсекс, Код Вечите славине, Слепа мрља, Кафка машин, Тесла, изуметник и Голманов страх од пенала представе су за које ће средњошколци и студенти имати попуст више од 50 одсто те ће тако улазница, од овог октобра, уз индекс и књижицу износити 400 динара.

Већ данас, 7. октобра млади љубитељи театра имаће прилику да гледају своје омиљене глумице и глумце, Соњу Исаиловић, Бојану Милановић, Стефана Вукића у представи „Код Вечите славине“, док ће Марко Марковић 10. октобра поново оживети једног од наших највећих научника у представи „Тесла, изуметник“. Како ће се један голман изборити са страховима који га свакодневно притискају, публика ће имати прилику да сазна 14. октобра у представи „Голманов страх од пенала“, док ће три уједињене античке трагедије уоквирене насловом „Слепа мрља“ љубитељи театра гледати 27. октобра. Пред сам крај октобра, 31. одважна млада екипа говориће половима, суочавању са собом, страховима, те поставити питање шта је данас „нормалност“, зашто човек има потребу да сврстава ствари по одређеним нормама и неписаним правилима и то у представи „Мидлсекс“.

Улазнице су у продаји на билетарници СНП-а, док све информације о представама, публика може пронаћи на сајту Српског народног позоришта.

Подели