Објављено:
1655
прегледа

Радионице са маестром Михаилом Синкевичем у Српском народном позоришту

Фото: М. Ползовић

Српско народно позориште ће од 22. до 28. августа бити место где ће музичари, диригенти и певачи имати прилику да се едукују и усаврше своје вештине на радионицама које ће водити диригент из Русије Михаил Синкевич, који у Нови Сад стиже из Марински театра.

Првог и другог дана радионица (22. и 23. августа) су сесије за клавир, док ће 24, 25, и 26. августа бити одржане сесије за оркестар. Као резултат рада на радионицама, 28. августа биће уприличен велики гала концерт, а сви пријављени извешће концертну верзију Вердијеве опере Аида.

Сви имају право учешћа на радионицама, и могу се пријавити путем мејла ptgma.ekarts@gmail.com.

Фото: mariinsky.ru
Михаил Синкевич рођен је у Москви, а 1987. године завршио је Средњу специјалну музичку школу Белоруског државног конзерваторијума и уписао се на Факултет за хорско-дириговање Лењинградског државног конзерваторијума Римски-Корсаков. Године 1990. наставља студије на Факултету оперског и симфонијског дириговања. Након његовог дебија са Државним академским симфонијским оркестром Белорусије 1994. године, позван је да се придружи Националном академском Бољшој опери и балетском позоришту Републике Белорусије. Године 2000, по позиву маестра Валерија Гергијева, Михаил Синкевич је постао диригент у Маринском театру. Његов репертоар обухвата опере Царева невеста, Легенда о невидљивом граду Китежу и Девојка Февронија, Живот за цара, Руслан и Људмила, Кнез Игор, Борис Годунов, Хованшчина, Евгениј Оњегин, Мазепа, Пикова дама, Јоланта, Садко и многе друге. Редовно води концерте у Маринском театру и Концертној дворани заједно са солистима позоришта. Гостује са Маријинском опером и балетом широм света, а наступао је у Метрополитен опери, Краљевској опери у Ковент Гардену, у Лос Анђелесу, Вашингтону и на фестивалима у Салцбургу и Мелбурну. Сарађује са оперским кућама у Русији (Бољшој театар и Новосибирске, Пермске и Казањске опере) и у иностранству, у Белорусији, Немачкој, Хрватској и другим земљама.

Подели