Објављено:
1083
прегледа

Српско народно позориште на Међународном сајму књига

Фото: С. Дорошки

На Међународном сајму књига, у понедељак 7. марта 2022, у Конгресном центру „Мастер“, представљене су активности Српског народног позоришта у оквиру међурегионалне сарадње земаља подунавских регија и Енциклопедија СНП-а.

На конгресу су учествовали Видосава Ендерић, помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и председница Радне заједнице за председавање АПВ Радном заједницом подунавских регија, Станислав Радуловић, подсекретар у покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и члан Радне заједнице, Зоран Ђерић, заменик управника Српског народног позоришта, Тереза Штимер, представница региона Доња Аустрија и сталног секретаријата Радне заједнице подунавских регија и Мируна Настасе, секретар амбасаде Румуније у Аустрији.

У првом делу промоције представљене су активности и значај Радне заједнице као и рад Заједнице у контексту културе, досадашња међурегионална сарадња Српског народног позоришта са подунавским регијама и искуства и перспективе регије Доња Аустрија.

У другом делу представљена је Енциклопедија СНП-а и рад на том капиталном делу, од самих почетака, када је основана Редакција Енциклопедије СНП, 1972. године, до изласка њеног првог тома 2021. године.

Подели