Фото: Kazalište Ulysses

Право са Бријуна у Српско народно позориште стиже „Носорог“! У петак, 3. децембра новосадска публика имаће прилику да погледа представу „Носорог“ Ежена Јонеска, у режији Ленке Удовички, у извођењу Казалишта Ulysses.

Представа нас води у мали провинцијски град у ком хара досад непозната епидемија која напада људе, а потом заражене претвара у – носороге. Таква апсурдна ситуација недвосмислено постаје метафора о конформизму и релативизму који, бришући границе добра и зла, стварају плодно тло за настанак тоталитаризма, то јест било каквога облика владавине која ограничава слободно мишљење. Данас је то диктатура подизања руку, својеврсне демократуре која је тек травестија онога што прокламира стварна демокрација.

„Носорог“ узбуђује, тера на размишљање, страши, засмејава, али и поставља питања. Ми се у њему препознајемо: кад пристајемо уз трендове и постајемо већинско крдо, кад се прикањамо већинском мишљењу из страха од осуде, кад штитећи каријере окрећемо главу на другу страну.

„Носорог“ је дело у којем се савремени човек, на жалост, препознаје.

У представи играју: Бојан Димитријевић, Младен Васарy , Филип Нола / Дамир Шабан, Маја Посавец, Дадо Ћосић , Дени Санковић, Ања Сабол, Тонка Мршић, Гала Николић, Мартин Грђан, Ванда Велагић, Рок Јуричић