Фото: Културни центар Кула

Драма Српског народног позоришта наставља да ниже награде. Представа „Аутобиографија“ у режији Предрага Штрбца победила је на Првом фестивалу професионалних позоришта „Публикум“, и из Куле се вратила са наградом „Златна Кула“.

Глумци Српског народног позоришта, овај комад су актуелизовали и успели да својом динамичном игром одушеве публику која није крила одушевљење, те их је наградила оценом 4,80.

Директор Драме Милован Филиповић, који уједно и игра у представи, истакао је да није најважније победити, али да је евидентно да су оставили одличан утисак на публику.

„Важно је да смо се појавили овде и да смо помогли да се утемељи овај фестивал. Није лоше што су значајна позоришта из Војводине сабрана овде, јер публика из Црвенке, Србобрана,… из градова који нису Београд и Нови Сад има прилику да види позоришну продукцију у Србији која је у последње две године оптерећена ситуацијом са вирусом – додао је Филиповић. Обрадовало ме је сазнање да је ово један фестивал, да се покренуо фестивал професионалних позоришта, што је лепо за једно овако мање место, да кажемо. Дивно је да су позване релеванте позоришне куће као што је наше Српско народно позориште, кикиндско позориште, сомборско позориште и суботичко позориште“, рекао је Филиповић.

Поред „Аутобиографије“ Српског народног позоришта, за време фестивала кулска публика, гледала је „Смрт човека на Балкану“ у режији Мирослава Момчиловића који је и аутор текста, Народног позоришта из Кикинде, „Ћелаву певачицу“ Ежена Јонеска у режији Иве Милошевић, а у извођењу глумаца Народног позоришта Сомбор, комедију „Зла жена“ редитељке Иве Милошевић Народног позоришта из Суботице.

Последњег дана фестивала „Публикум“ у позоришној сали Културног центра у Кули у част победника фестивала одиграна је представа „Женско срце у шињелу“ Милована Витезовића у изведби трупе „Бити или не бити“ из Београда, а у режији Мирјане Карановић.