Фото: Нађа Репман

Представа „Ко је убио Џенис Џоплин?“ до сада овенчана са 23 награде

На 30. јубиларном фестивалу „Дани Зорана Радмиловића“, глумица СНП-а Бојана Милановић добила је награду „Зоранов брк” за улогу Џенис Џоплин, док је Соња Исаиловић понела награду новинарског жирија за најбољу младу глумицу! Такође, публика је прогласила представу „Ко је убио Џенис Џоплин?“ Тијане Грумић, у режији Соње Петровић најбољом представом.

Награда „Зоранов брк“ је десета награда Бојани Милановић за улогу Џенис Џоплин, док је овај последњи фестивал у Зајечару, Соњи Исаиловић донео седму. За само годину и по дана, од премијере представе која је била 2020. године до сада, представа „Ко је убио Џенис Џоплин?“ освојила је укупно 23 награде.

Кроз биографску причу о рок звезди 60-тих година прошлог века, ова представа открива нам како су живеле генерације тадашњих битника и зашто је било тешко бити жена која се не уклапа у стандарде конзервативне средине који јој се упорно намећу. „Ко је убио Џенис Џоплин?“ је интригантна представа са обиљем музичког репертоара која нас води у 1970. годину, у собу 105 холивудског Лендмарк хотела, где је са само 27 година умрла Џенис Џоплин.

Прва наредна станица је мини-фестивал „Наши дани“ 4. новембра када ћемо представу „Ко је убио Џенис Џоплин?“ гледати у Београдском драмском позоришту.