Објављено:
596
прегледа

Концерт Камерног ансамбла UNIVERSO

У оквиру заједничке сарадње Опере Српског народног позоришта и Галерије Матице српске, у четвртак, 30. септембра 2021, с почетком у 20 часова, биће уприличен Концерт Камерног ансамбла UNIVERSO, у Великој сали Галерије Матице српске (Трг галерија 1), у Новом Саду.

На програму који траје око сат времена, налази се седам нумера. Улаз на концерт је слободан, а број седишта је ограничен (100).

Ансамбл Universo израстао је из дугогодишње професионалне сарадње и пријатељства чланица састава, a чине га Марија ВАСИЋ, пиколо флаута, Сандра КАТИЋ, пиколо флаута, флаута и Ксенија МИЈАТОВИЋ КОРОМ, алт флаута, чланице Оркестра Опере СНП-а, и Дина ШУКЛАР-WIESIKE, клавир.

„Идеја водиља у креирању програма за овај концерт била је да публици представимо различите инструменте из породице флаута употпуњене клавирским звуком. Желеле смо да истакнемо могућности употребе и специфичности боје звука пиколо флауте и алт флауте у камерним ансамблима различитих комбинација. Стога програм чине атрактивне композиције аутора XX и XXI века, а дела су одабрана тако да једна другима контрастирају комбинацијама заступљених инструмената и свеукупним музичким језиком.“, кажу чланице овог ансамбла.

Програм:

1. J. W. Cole: The Joy of Living (for two piccolos and piano)

2. T. Smirnovna: Skerzo

3. H. Beeftink: Celtic Suite 1, Tales of Old
I – First Dew – Duet for 2 Flutes
II – The Seafarer – Trio for Piccolo, Flute and Alto Flute
III – Highlands – Trio for 2 Flutes and Alto Flute
IV – Aye, Aye, Rascal – Piccolo solo
V – Farewell – Duet for Flute and Alto Flute

4. H. Beeftink: Birds (for Piccolo, Flute and Alto Flute)
I – Birdsong
II – Flight
III – The Journey

5. H. Beeftink: Fireflies (for piccolo,flute and piano)

6. J. Gennin: The Merry brothers (for two piccolos and piano)

7. G. Bizet: L’Arlésienne Suite – Farandole
(аранжман Даниел Леш)

Подели