Фото: НП Ниш

На другом позоришном фестивалу балканског културног простора „Театар на раскршћу“, глумице Бојана Милановић и Соња Исаиловић, поново су награђене за улогу Џенис, у представи „Ко је убио Џенис Џоплин?“, редитељке Соње Петровић.

Жири у саставу: Миа Беговић,  глумица из Загреба и прeдсeдница жирија, Катарина Коцевска, глумица из Скопља, Богдан Костеа, глумац и редитељ из Арада, Бранислав Мићуновић, редитељ из Подгорице, и Владо Кeрошeвић, глумац и профeсор из Тузле, донео је следећу одлуку – Бојани Милановић доделио је награду за најбољу женску улогу за тежак задатак у тумачењу мита Џенис Џоплин, неочекиваним и несвакидашњим глумачким средствима, док је Соња Исаиловић понела награду за најбољу младу глумицу за уложену и испољену енергију и дубок глумачки доживљај инспирисан митом Џенис Џоплин.

На другом позоришном фестивалу „Театар на раскршћу“, публика је имала прилику да у Народном позоришту Ниш, од 07. до 14. септембра, погледа шест представа у такмичарској селекцији. Овај фестивал има за циљ афирмацију сличности и разлика културног идентитета држава и народа који деле исти културни простор, афирмацију државе Србије и града Ниша као места раскршћа европских и светских путева, јачање међународне културне размене, промовисање позоришне уметности балканског културног простора, као и размену идеја и позоришних пракси.