Објављено:
1318
прегледа

Уручена Награда „Мирослав Чангаловић“

Фото: Срђан Дорошки

Mанифестација „Дани Мирослава Чангаловића“, друга по реду, у организацији Српског народног позоришта, Матице српске и Завичајног удружења „Гламочко коло“, одржана је од 8. до 11. септембра.

У оквиру манифестације промовисана је у Матици српској монографија Немање Совтића, Мирослав Чангаловић певач-глумац. О књизи су, осим аутора, говорили рецензенти проф. др Ира Проданов и проф. др Агота Виткаи Кучера.

У Српском народном позоришту, на сцени „Пера Добриновић“, одржана је Свечана академија поводом 100 година од рођења Мирослава Чангаловића. Том приликом приказани су инсерти из филма „Век доајена опере“ редитељке Наде Савић и проглашени добитници Награде „Мирослав Чангаловић“ за 2021. годину. Награда је додељена студентима соло певања, младим оперским солистима, за постигнуте успехе у оперској уметности. Ове године награду су добили Лука Јозић из Новог Сада, Милан Обрадовић из Панчева и Тамаш Киш из Кикинде.

Последњег дана манифестације одржана је Свечана академија „Дани Мирослава Чангаловића“ и у Културно-образовној установи „Народни универзитет Гламоч“, у Гламочу, (БиХ).

Подели