Фото: В. Величковић

Чак пет награда је у Нови Сад донела представа „Ко је убио Џенис Џоплин?“, рађена по тексту Тијане Грумић, у режији Соње Петровић, са 23. Међународног фестивала позоришта Театар фест „Петар Кочић“ 2021. у Бањалуци.

Жири у саставу: Сенад Башић, Дејан Пројковски и Оливера Ђорђевић – једногласно је прогласио представу Српског народног позоришта и ОПЕНС-а најбољом представом фестивала, док су глумице Соња Исаиловић и Бојана Милановић понеле специјалне награде за младе глумице за улогу Џенис Џоплин. Такође, редитељка Соња Петровић добила је награду за најбољу режију, као и награду „Корак у храброст 2021″, коју додељује Радио-телевизија Републике Српске.

Бојана Милановић и Соња Исаиловић истакле су захвалност и част поводом награда, на престижном бањалучком позоришном фестивалу.

„Оваква подршка мени, а и свима нама из екипе је од изузетног значаја, јер нас подстиче да представу чувамо, негујемо и из ње изнова учимо и инспиришемо наше генерације, а и оне које тек долазе. Од срца се захваљујем“, истакла је Соња Исаиловић, док је Бојана Милановић рекла: „Поносна сам на нашу екипу! Хвала публици и жирију који су препознали важност и значај ове представе“.

Након многобројних награда, представа „Ко је убио Џенис Џоплин?” наставља да ниже успехе, те редитељка представе Соња Петровић истиче да јој посебно важна и драга награда за најбољу представу.

„Управо та награда говори о нашем колективном раду и веровању у ову представу, коју смо подједнако гајили као тим од самог почетка њеног стварања. Охрабрује ме и сазнање да се храброст у позоришту награђује и негује. Та чињеница улива наду да ће се појавити нова генерација позоришних уметника која је спремна да разбијаја табуе и формалности, тако што ствара из сопствене потребе, а не задатих форми. Хвала бањалучкој публици и жирију за овај ветар у леђа”, рекла је Соња Петровић.

У другој половини половини јула, „Џенис“ игра на Охриду, у оквиру фестивала „Охридско лето“. Двадесетог јулског дана, на обали Охридског језера публика ће имати прилику да ужива у представи „Ко је убио Џенис Џоплин?“. За крај, ове талентоване младе глумце пут води и на „Виминацијум фест“, где ће играти 25. августа.