Најстарији српски театар, свој пут започеће већ 9. јуна када ће Позорницу под звездама увеличати представа „Ко је убио Џенис Џоплин?“ редитељке Соње Петровић. Ова хит представа, рађена у копродукцији Српског народног позоришта и ОПЕНС-а, биће изведена на крову тржног центра „Променада“ од 20 сати.

Неколико дана касније, 13. јуна, исту представу имаће прилику да погледа сомборска публика, у оквиру традиционалног 28. и 29. Позоришног маратона, који ове године носи назив „Liberté, égalité, fraternité, solidarité!“, док ће 24. јун обележити гостовање представе „Деобе“ Добрице Ћосића, у режији Југа Радивојевића у Крушевцу, у оквиру фестивала „Видовданске свечаности“.


„Џенис“ на летњој турнеји

Представа „Ко је убио Џенис Џоплин?“ наставља своју авантуру у јулу, на београдском 29. Белефу, на ком наступа 2. јула. Из престонице путује у Бањалуку, на Међународни фестивал позоришта Театар фест „Петар Кочић“ 2021. и биће изведена 8. јула.
У другој половини половини јула, „Џенис“ игра на Охриду, у оквиру фестивала „Охридско лето“. Двадесетог јулског дана, на обали Охридског језера публика ће имати прилику да ужива у представи „Ко је убио Џенис Џоплин?“. За крај, ове талентоване, младе глумце пут води и на „Виминацијум фест“ где ће играти 25. августа.


На даскама које живот значе – од фестивала до фестивала

Једна од омиљених представа публике, „Тартиф“ (Комично у класичном) ауторски пројекат Игора Вука Торбице, рађеног у корподукцији са Народним позориштем Сомбор, одлази 3. јула у Софију на међународни фестивал WORLD THEATRE IN SOFIA.

Само недељу дана касније, 10. и 11. јула Лоркине „Крваве свадбе“, у режији Игора Вука Торбице, биће изведене на фестивалу „Град театар“ у Будви.


„Деобе“ и „Велика депресија“ на Стеријином позорју!

Две представе Српског народног позоришта, су се у такмичарској селекцији 66. Стеријиног позорја. Представа „Деобе“, у режији Југа Радивојевића биће изведена 19. јуна, док ће „Велика депресија“ редитеља Марка Челебића бити одиграна 21. јуна. Под слоганом „Злу времену, упркос“ овогодишње Стеријино позорје биће одржано од 18. до 26. јуна.