Фото: Мила Пејић

„Роз и Гил су мртви од самог почетка. Њих правилно ословљава само Први глумац, и Игор Павловић не греши када га приказује врло налик Шекспиру самом, од маске до андрогиности. На тај начин успешно понавља можда највећи мит о Хамлету, а то је Шекспирова потреба да у свом комаду игра духа, како би свом рано преминулом сину Хамнету могао да се обрати речима ‘Ја сам оца твога дух’. Позориште и није друго него дијалог с мртвима, барем ту и барем тада, за Шекспира.“ [Предраг Ивановић]

Стопардов „Розенкранц и Гилденстерн су мртви“, у режији Игора Павловића биће изведен 27. фебруара на сцени „Пера Добриновић“, у 12.00 часова.

У представи играју: Александар Милковић (Розенкранц), Вукашин Ранђеловић (Гилденстерн), Александра Плескоњић (Први глумац), Сања Микитишин (Гертруда), Јована Плескоњић (Офелија), Александар Гајин (Клаудије), Игор Павловић (Полоније), Данило Миловановић (Хамлет)  и Григорије Јакишић (Алфред).

Композитор је Ирена Поповић, сценографи су Игор Павловић и Жељко Пишкорић, костимограф је Сенка Раносављевић, сценски покрет осмислио је Игор Грекса а дизајн светла Зденко-Иван Медвеђ.

Премијера овог комада била је 4. септембра 2020.