Фото: Дејан Петровић

Представа „Велика депресија“, рађена по тексту Филипа Грујића, у режији Марка Челебића, данас ће премијерно бити изведена на Камерној сцени Српског народног позоришта, с почетком у 14 часова. Због пандемије, премијера ће бити затвореног типа.

У представи играју: Бранислав Јерковић, Тијана Марковић, Аљоша Ђидић, Предраг Момчиловић, Страхиња Бојовић, Магдалена Мијатовић, Сара Симовић, Уна Беић, Милена Даутовић и Ема Милосављевић. Сценографкиња је Катарина Шијачић, костимографкиња Сташа Јамушаков, а композитор Новак Ашковић. За сценски покрет је задужена Андреја Кулешевић.

Ово је дипломска представа Марка Челебића на Факултету драмских уметности у Београду, рађена по комаду оригиналног назива „Вилица Ебена Бајерса“ Филипа Грујића, који се бави необичним истинитим догађајима и околностима које је произвело масовно коришћење радијума почетком 20. века. Та фатална заблуда о чудотворности радијума, илузија у коју је поверовало скоро цело друштво у том тренутку, доводила је до неизбежних трагичних последица…

Опширније: Н. Пејчић, Дневник, 9. децембар 2020.