Објављено:
1696
прегледа

Српско народно позориште посетила делегација покрајине Доња Аустрија

Српско народно позориште посетила је 28. јануара 2020. делегација аустријске покрајине Доња Аустрија: Матијас Менет, шеф сектора за организацију догађаја и међународне односе, одељење за уметност и култутру, Катка Крејцова, одељење за уметност и културу, сектор за међународну сарадњу, Симон Ортнер, шеф одељења за међународне и европске послове, Тереса Стумер, одељења за међународне и европске послове, Игор Брусић, шеф сектора за стратегију и развој пословања, Кристијан Поп, одељење за просторно планирање, Силвија Нађивањ, заменик извршног директора, Институт за дунавске регионе и Централну Европу.

Након прошлонедељне посете делегације СНП-а овој аустријској покрајини, уследила је узвратна посета у оквиру које се аустријска делегација упознала са богатом историјом, али и тренутним пројектима СНП-а.

Према речима Катке Крејцове из одељења за уметност и културу у Доњој Аустрији, ова посета оставила је велики утисак на целу делегацију. Она је додала да је институционална сарадња две балетске куће које имају добру структуру и снагу веома важна, па се зато радује планираној сарадњи између „Европа Балета“ из Санкт Пелтена и Српског народног позоришта.

У посетио је био и шеф одељења за међународне и европске послове Симон Ортнер који је истакао значај сарадње између две покрајине.

Пројект менаџерка Српског народног позоришта Сенка Петровић, приликом обиласка позоришта, најавила је веома значајан пројекат који ће реализовати „Европа Балет“ и Српско народно позориште. У питању је светска праизведба балета Мадам Батерфлај.

Поред сарадње са значајном балетском кућом као што је „Европа Балет“, у плану су још многи видови сарадње у домену културе, али и у другим сегментима.

Подели