У Српском народном позоришту одржана је 20. јануара 2020. конференција за медије поводом саопштења добитника награде „Предраг Пеђа Томановић“.

На конференцији су учествовали Милован Филиповић, дриректор Драме, Милена Томановић, један од оснивача Задужбине „Предраг Пеђа Томановић“, добитница Тијана Марковић, глумица и Хелена Томановић, сестра Предрага Томановића.

ОДЛУКА ЖИРИЈА ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ „ПРЕДРАГ ПЕЂА ТОМАНОВИЋ“ У 2019, гласи:

Жири у саставу Валентин Венцел (председник жирија), глумац и директор Новосадског позоришта; Наташа Гвозденовић, позоришни критичар и Предраг Штрбац, позоришни редитељ, донео је одлуку да Награду „Предраг Пеђа Томановић“ за 2019. годину добија Тијана Марковић за улоге: (Елмира) у представи Тартиф (Комично у класичном) ауторски пројекат Игора Вука Торбице, по мотивима оригиналне Молијерове драме Тартиф, рађене у копродукцији Српског народног позоришта и Народног позоришта Сoмбор, (Ана Марија) у представи Травничка хроника Иве Андрића, у режији Никите Миливојевића, Српско народно позориште у сарадњи са Народним позориштем из Сомбора; (Марија Цицић) у представи Смедерево 1941, према тексту и режији Ане Ђорђевић.

Образложење: Млада глумица остварила је у свим поменутим насловима изузетна глумачка остварења, у којима се управо препознају дар, однос према глумачкој професији и марљив рад на улогама. Тијана Марковић је у 2019. години достигла пуну глумачку афирмацију и заблистала на сцени СНП-а, најпре као Елмира у Тартифу – жена марионета у систему наметнутих вредности малограђанштине. Затим као Ана Марија у Травничкој хроници – усамљена у свету сурових правила, размажена али саосећајна, горда, а истовремено крхка; и као Марија Цицић у представи Смедерево 1941. – млада глумица трагичне судбине која покушава да разуме позоришну илузијуу апокалиптичној стварности.

У Новом Саду, 17. јануара 2019.

ОДЛУКА АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ ИЗ НОВОГ САДА ЗА НАЈБОЉЕГ СТУДЕНТА У 2019, гласи:

Најбољи студент студијског програма Глума на српском језику који је завршио Мастер академске студије у календарској 2019. години је Софија Мијатовић, у класи професора Бориса Лијешевића. Мастер академске студије завршила је 10. 6. 2019. године са просечном оценом 9,67 (девет, шездесет седам).