Објављено:
979
прегледа

Прва проба драмске представе „Новосадски омнибус“

Фото: СНП

У Српском народном позоришту одржана је данас, 7. новембра, прва проба драмске представе „Новосадски омнибус“.

Представа је омнибус од три приче.

Прва је прича Слободана Тишме „Појачало и гитара“, у режији и драматизацији Иване Јаношев, а играју: Јован Живановић, Мирослав Фабри, Сања Микитишин, Федор Ђоровић, Соња Исаиловић и Вукашин Ранђеловић.

Друга прича „Граматика поремећаја“ је прича Фрање Петриновића, коју ће режирати и драматизовати Давид Алић. Играју Вукашин Ранђеловић, Миа Симоновић и Соња Исаиловић.

Трећу причу, „Велика очекивања“ Ђорђа Писарева, режираће Душан Мамула, драматизацију раде Стефан Исаковић и Никола Давић, а играју: Александар Петковић, Стефан Вукић, Алиса Лацко, Милица Грујичић и Федор Ђоровић.

Сценографију осмишља Андреа Рондовић, костиме Сенка Раносављевић, музички сарадници су Јован Живановић и Никола Давић, а у представи ће се користити музика група Луна, Ла Страда, Клика…

Према речима редитеља Душана Мамуле и Иване Јаношев фокус представе ће бити на првој причи која би требало да буде водиља, основа, јер има чврсту драмску структуру. Свака од прича има свој језички, стилски и музички израз, а нит која повезује ове приче јесте живот и судбина појединца као маргиналца и развијање његовог критичког става и односа према животу и свету у којем живи.

Премијера је планирана за фебруар 2020. године на Камерној сцени.

 

Подели