Објављено:
392
прегледа

„На Дрини ћуприја“ најбоља представа на 39. фестивалу „Борини позоришни дани“

Фото: С. Ђурић

Шест фестивалских дана, који су се одвијали под слоганом „Повратак кући“ у позоришту „Бора Станковић“ у Врању, изазвало је велико интересовање публике.

– Презадовољан сам фестивалом и реакцијом публике. Видели смо одличне представе, сваке вечери је сала била препуна, људи су чак и стајали јер није било довољно места, каже Бојан Јовановић, уметнички руководилац врањског театра
Према његовим речима, фестивал је ове године пратило око 1.500 људи, који су имали прилику да уживају у представама које су неоспорно врх позоришне продукције.

Овогодишњи фестивал је био у свечарском духу, јер је непосредно пре његовог одржавања отворена реновирана зграда која је страдала у пожару 2012. године. Од следеће године планирано је да се врати стручно оцењивање представа и награђивање најбољих глумаца, по чему је фестивал био препознатљив.

Ове године суд о представама давала је публика, која их је оцењивала. Како каже уметнички руководилац Бојан Јовановић, оцене публике су увек биле у складу са квалитетом представа, а чињеница да ове године ниједна представа није добила оцену испод 4 говори о квалитету фестивала. Према оцени публике, најбоља представа овогодишњег фестивала је „На Дрини ћуприја“, у режији Кокана Младеновића, која је добила просечну оцену публике 4,84.

Подели